Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Първите магистри по Управление на здравните грижи получават дипломите си в сряда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:31 / 01.06.2009Коментари ()1124
© Plovdiv24.bg
Първият випуск магистри по Управление на здравните грижи, както и бакалаврите от същата специалност, ще получат дипломите си на 3 юни от 11 часа в зала "Аула Магна" на Стоматологичен факултет.

Водещ на церемонията по традиция е Деканът на Факултета - доц. д-р Желязко Христов, дм. Ректорът на Университета доц. Г. Паскалев ще поздрави дипломантите от името на академичната общност.

Специфичното при магистърската програма по Управление на здравните грижи е, че тя се явява надграждащо образователно ниво за 2 групи бакалаври. Едните са бакалаври по Управление на здравните грижи - наши бивши студенти, които продължават образованието си по същата специалност в магистърска степен, а другите са завършили бакалаври по: здравни грижи от Медицински колеж, здравен мениджмънт, социални дейности, социална педагогика и други сродни специалности.

Дипломираните бакалаври имат възможността да се реализират в две направления: Ръководители на здравни грижи и Преподаватели по практика.

Повечето от завършващите са вече утвърдени ръководители (старши и главни медициннски сестри, акушерки, рехабилитатори, лаборанти, зъботехници и др.) на различни клиники, отделения и медицински центрове от различни здравни заведения на Пловдив и други селища на Южна България. Те притежават потенциалните знания и възможности да отговорят на повишените потребности от съвременно управление на здравните грижи във всички направления и съответстващите им структури на медицинското обслужване на населението.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Purvite-magistri-po-Upravlenie-na-zdravnite-grizhi-poluchavat-diplomite-si-v-sryada-93254
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.