Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Социалистки инициираха дискусия за детската агресия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:22 / 02.06.2009Коментари ()1818
© Plovdiv24.bg
Как да преборим агресията у децата дискутираха на Кръгла маса жените социалистки в Международен панаир - Пловдив. В дискусията под надслов "С грижа и обич към нашите деца" се включиха председателят на Обединението на жените социалистки в Пловдив и депутат Атанаска Тенева, евродепутатът Атанас Папаризов, зам.-председателят на БСП в града Георги Гергов, зам.-кметът Ганчо Колаксъзов, представители на БЧК и правораздавателните органи, психолози и педагози.

Децата са нашето огледало, ние сме агресивни и затова те са груби, с викове отстояват позицията си. Страшното е, че и момичетата са не по-малко агресивни от момчетата. Когато децата са жертви, те много често се превръщат и в насилници, отчете Атанаска Тенева факти от последно проучване. Според Георги Гергов семейната среда е факторът, който определя бъдещата социализацията, защото децата се учат от родителите си. Съветничката от левицата Марияна Алексиева съобщи, че предстои да заработи обществен съвет за децата и предложи следваща кръгла маса на тема "Подрастващите и съвременните комуникации".

Таня Караиванова, преподавател в ОДК - Пловдив, подчерта, че любовта на родителите е основополагаща, а извънкласните форми на обучение са могъщо средство срещу агресията. Доц. Димитър Станков изтъкна ролята на спорта за формиранто на личността и екипното повдение. Педагозите, които се включиха в дискусията, отбелязаха, че преодоляването на проблема изисква институционална и обществена подкрепа.

Колаксъзов предложи да се обсъди и темата за трафик на хора. Пловдив и региона са на кръстопът и много от децата са потърпевши. Евродепутатът Атанас Папаризов повдигна въпроса за децата с увреждания и отношението на Европа към тях. Таня Георгиева от БЧК се похвали, че всеки ден идват млади хора, които искат да работят за деца.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Socialistki-iniciiraha-diskusiya-za-detskata-agresiya-93310
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.