Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
С тържество в ЦДГ "Наталия" в район "Източен" откриха обновената си сграда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:48 / 11.06.2009Коментари ()1898
С мило тържество сред много балони и танци премина тържеството в ЦДГ "Наталия", с което официално беше отбелязано приключване на ремонтите по саниране на 13 учебни и детски заведения по проект, спечелен и реализиран от администрацията на район "Източен". На фона на напълно обновената сграда и ефектна украса децата показаха най-добрите си изпълнения пред родители, гости и жители на квартала. Изпълнението на песента на Лили Иванова "Детелини" от малката Кристина от подготвителна група взриви публиката и подготви очакването на нов музикален идол на България само след няколко години. Анастасия от ІІІ група изпълни брилятно стихотворението "Детство мое" сред аплаузите на публиката, а финалният танц " Катерино моме" на бъдещите първокласници накара възрастните да се разчувстват и да се гордеят с талантливите си отрочета.

Гостите от район "Източен" - Стефка Симеонова - гл. експерт "Образование и култура" и бивш директор на детската градина, инж. Йордан Калев- координатор на проекта, Панайот Топалов - директор на правна дирекция и Таня Христова - мл. специалист "Ремонти", поздравиха от името на кмета Иван Тотев всички родители, деца и служители. Подчертано бе, че в момента учебните заведения в район "Източен" са с най-добър сграден фонд и амбицията на администрацията е да продължава обновяването на материалната сграда със средства от европейски фондове.

Мегапроектът по Международен Фонд "Козлодуй" на стойност над 5 млн лева е разработен, спечелен и реализиран от администрацията на район "Източен". Той включва цялостно саниране на 7 училища-СОУ "С.Боливар", СОУ "Н.Геров", ОУ "Д. Дебелянов", ОУ "П. Славейков", ОУ "В. Левски", НУ "К. Нектариев", НУ "П.Р.Славейков" и 6 детски градини -  "Родина", "Лилия", "Детелина", "Биляна", "Маргаритка" и "Наталия".

 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/S-turzhestvo-v-CDG-Nataliya-v-raion-Iztochen-otkriha-obnovenata-si-sgrada-94873
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.