Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Глоби до 50 хиляди лева в новата наредба за зелените системи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:27 / 11.06.2009Коментари ()2409
© Plovdiv24.bg
С пълно единодушие бе одобрена предложената за втори път на обсъждане на общинска сесия наредба за зелените системи в града, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Без всякакви драми и великодушно бе добавено много доброто според вносителя Александър Константинов предложение на Дани Каназирева, че реституираните зелени площи трябва да бъдат описани чрез въвеждането в наредбата на специален параграф.

"Промяна на зелена територия в нещо друго може да се случи само след широко обществено обсъждане и гласуване в Общинския съвет с 2/3 мнозинство, което на практика е нереалистично", съобщи арх. Георги Селенски, който е шеф на дирекция "Благоустройство и планиране" и ръководител на екипа, разработил наредбата. Много санкции са предвидени. Като се започне от най-дребните - когато човек разхожда кучето си без каишка или го пуска на свобода в необозначени за целта места, или когато не носи със себе си лопатката и кесийката, до сериозни нарушения за нарушаване на зелените системи от юридически лица. Глобите варират от 50 до 50 хиляди лева. Особено високи са санкциите, когато нарушенията засягат защитените територии или паметници на културата. Изобщо не се допускат за разглеждане от експертната комисия по устройство на територията проекти без част за озеленяване, нито пък се приемат вече построени обекти, в които не е реализирано предвиденото озеленяване.

"Отпада възможността за компенсаторно озеленяване, т.е. някой да застрои цялата си територия, а пък да посади дървета в друга част на града. Ако все пак строителни работи изискват отсичането на някое дърво, друго трябва да бъде засадено в същия имот", обясни арх. Селенски.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Globi-do-50-hilyadi-leva-v-novata-naredba-za-zelenite-sistemi-95006
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.