Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Класически чар и модерна визия – ансамбъл Амаркорд на турне в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:53 / 23.06.2009Коментари ()1445
©
Петима млади, талантливи и доста симпатични певци идват за концерт в Пловдив. Той ще се състои на 25 юни от 19 часа в Концертна зала. С визията на младежка поп група и с гласовете на истински класически възпитаници на Томанер хор в Лайпциг, ансамбъл Амаркорд съчетава перфектно старото с новото, ренесанса с рока, мадригалa с госпъла. Идването на петимата млади германски вокалисти, е съчетано с още едно любопитно сътрудничество - с българските фолклорни вокалистки от Ева квартет.

От строгата сериозност на григорианския хорал до изпълнения с чувство за хумор "Hit the road Jack" на Рей Чарлз, от изтънчения Френски албум до сборника с весели коледни песни, за Амаркорд като че ли няма граници в музиката. Струва си да се посети това музикално събитие, което представя класическата музика с модерна визия и чаровно чувство за хумор.

Ансамбъл Амаркорд е създаден през 1992г. в Лайпциг. Идеята за името идва от кино шедьовъра на Федерико Фелини "Амаркорд", което на местен диалект в Римини означава "помня", както и на италиански съдръжа корена на думата "обичам". И наистина няма как да не запомним и да не заобичаме ансамбъл "Амаркорд" след като чуем тяхно изпълнение.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Klasicheski-char-i-moderna-viziya-ansambul-Amarkord-na-turne-v-Bulgariya-96737
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.