Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
120 млади стоматолози получават дипломите си днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:42 / 26.06.2009Коментари ()786
© Plovdiv24.bg
120 дипломанти "лекари по дентална медицина" от випуск 2009 ще получат своите дипломи днес от 11 часа в зала "Аула Магна" на Факултета по дентална медицина. Това е 34-тия випуск в историята на факултета. Първата промоция на стоматолози от Пловдивски Медицински университет е била през далечната 1976 година. След връчването на дипломите своите Хипократови клетви ще положат 120 студенти, завършили шестгодишното си обучение във Факултета по дентална медицина, които от този ден ще бъдат с професионална квалификация "магистър-лекар по дентална медицина".

Водещ на церемонията по традиция е Деканът на Факултета - проф. д-р Стоян Владимиров, дм, а за Промотор (връчва дипломите и обявява завършилите за "лекари") е избран - доц. Веселин Йорданов, дм (ръководител на катедрата по Ортодонтия). Ректорът на Университета доц. Г. Паскалев ще поздрави дипломантите от името на академичната общност.

На тържествената церемония по промоцирането ще бъде удостоен с почетното звание "Доктор Хонорис Кауза" на Медицински университет - Пловдив - професор Юка Меурман от Университета в Хелзинки, който ще изнесе кратка публична лекция.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/120-mladi-stomatolozi-poluchavat-diplomite-si-dnes-97336
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.