Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Студенти от УХТ Пловдив трупат опит във водещи винарски изби
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:54 / 02.07.2020Коментари ()2391
©
ъпреки усложнената епидемична обстановка в страната, свързана с COVID-19, ръководството на УХТ се надява да проведе практиките за студентите си от специалност "Технология на виното и пивото" в няколко от водещите винарски изби у нас. Това заяви зам.-ректорът по учебната дейност доц. Христо Спасов.За поредна година са осигурени стажанти за редица изби като "New Bloom Winery", част от ВП Брандс Интернешънъл, винарските изби "Драгомир" и "Юстина" и други.

Дългогодишното ползотворно сътрудничество дава възможност на студентите да получат професионална подготовка в реалните условия на гроздоберна кампания в продължение на 6 седмици, посочи доц. Спасов. В същото време избите имат възможност да подберат свои кадри сред изявените студентите.

Зам.-ректорът припомни, че приемната кампания в университета е ход - до 7 юли кандидатите могат да подават документи на място в университета, в приемните бюра в страната и online - https://ksk.uft-plovdiv.bg/bg , а на 9-и  са изпитите. Проверката на знанията ще се проведе online, както досега бяха организирани и трите сесии от предварителни изпити. По същия начин преди обяд ще е изпитът по математика, а по обяд – по химия и опазване на околната среда. Резултатите от тестовете стават ясни веднага, първото класиране ще бъде обявено на 11 юли, а приетите могат да се записват от 14 до 16 юли. Сроковете за следващите класирания и записвания са качени на сайта на УХТ http://uft-plovdiv.bg/, секция "Кандидат-студенти", в Справочника на кандидат-студента.

Тази година бъдещите студенти ще могат да се обучават в специалности освен на български и на чужди езици.  Най-новата от тях е "Технология на храните и напитките", в която ще се преподава само на английски език и е само в платена форма. Продължава приемът в специалностите "Компютърни системи и технологии", "Туризъм" и "Индустриален мениджмънт", където съществува възможност  обучението да се провежда освен на български също и на английски език, също в платена форма.  

В нов облик се завръща "Технология на ферментационните продукти" на френски език, в която университетът  има 20-годишна традиция в преподаването. Досега по нея се подготвяха магистри, а от тази година по специалността ще има прием за бакалаври.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Studenti-ot-UHT-Plovdiv-trupat-opit-vuv-vodeshti-vinarski-izbi-980205
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.