Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Храсти, рози, че и цели пейки крадат от пъпа на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:22 / 30.06.2009Коментари ()4268
© Plovdiv24.bg
На новоизграденото колело на "Богомил" и "Петко Д. Петков" не е останало почти нищо от засадената зеленина
359 храсти и рози, 22 кипарисови дръвчета туя, 48 крана и 15 м маркуч от системите за капково настояване, 2 цели пейки от бул. "Руски" и по около 500 дъски от пейки във всеки район на града са откраднати през юни, сочи изготвената от шефката на "Градини и паркове" Станка Стаматова докладна записка до кмета Славчо Атанасов.

Кражбата на цветя, храсти и дръвчета се оказа летният хит сред актуалните пловдивски проблеми, за който Plovdiv24.bg съобщи още вчера, когато градските управници го извадиха на светло, признавайки, че нанесените само за двайсет дни щети надхвърлят 10 000 лв.

Най-яко крадене пада в центъра. 20 броя храсти са се "изпарили" от  ул. „Патриарх Евтимий" в комплект с цветята от вазите. От Главната, освен цветя и храсти, липсва и една туя от мястото й до Централна поща. Красиво озелененото по кметска заръка преди месец колело на "Петко Д. Петков" е останало почти без цветя, две туи също са "духнали". 3 броя туя и 30 храста са изчезнали от Джумаята. Почти няма разкрасено напоследък колело без отчетени липси на засадената зеленина. 

Втори в печалната класация е район "Тракия". Освен туя, от колелото на бул. „Освобождение" са изчезнали 106 храста и рекордният брой от 40 спирателни крана от напоителните системи.

От наскоро облагородените алеи до моста на Адата в "Северен" вече ги няма 9 туи, 11 рози и 2 храста. На общия фон 8-те откраднати спирателни крана срещу "Метро" в "Източен" и 15 м маркуч от бул. "Никола Вапцаров" в "Южен" са като бял кахър.

"Заостряме вниманието на "Общинска охрана", имаме съдействието и на полицията, за да предотвратяваме кражбите. Заловим ли някого на местопрестъплението, ще бъде съден по бързата процедура", предупреди заместник-кметът Руси Панчев.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Hrasti-rozi-che-i-celi-peiki-kradat-ot-pupa-na-Plovdiv-98024
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.