Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Поправят сериозните поражения по пътищата до седмица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:19 / 26.08.2005Коментари ()1280
©
Всички сериозни поражения по републиканската пътна мрежа ще бъдат отстранени до следващата седмица при запазване на добрите метеорологични условия, съобщи главният секретар на Изпълнителна агенция “Пътища” г-н Милош Поцков на днешното заседание на Кризисния щаб за преодоляване на щетите от наводненията, проведено под председателството на вицепремиера и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем.

Днес стартира движението на автомобили по северната дъга на Околовръстното шосе на София, каза още Поцков. Предстои през почивните дни да бъде възстановено движението и в отсечката при 35-ти километър на автомагистрала “Хемус”, затворена поради свлачища.

Също днес приключва и ремонтът на водопровода на Панагюрище, съобщиха пред Кризисния щаб от областната администрация в Пазарджик. Продължават и засилени действия по почистването на речните корита в Смолянска област. Там се премахват всички депа за складиране на дървен материал, разположени в близост до пътната мрежа. В гр. Чепеларе продължава изгребването на свлечените земни маси.

Състоянието на язовирите и водоснабдяването в страната е добро, съобщиха от МРРБ и МЗГ.

Вицепремиерът Емел Етем припомни необходимостта от бързи действия за изпълнение на краткосрочната програма на правителството за осигуряване безпроблемното начало на учебната година на 15 септември. Тя добави, че е необходимо да се отстранят щетите в училищата и пътната инфраструктура.

Групи на Българската армия работят на обекти в градовете Искър и Роман, Казанлък, Карлово и в Софийското поле, съобщиха от МО пред Кризисния щаб. Изработен е също така план за деблокиране от Държавния резерв на горива и материали за армията.

Вицепремиерът Емел Етем предложи увеличаване часовете по Гражданска защита в училищата като част от мерките за повишаване осведомеността на населението за действия при бедствия и аварии.

Следващото заседания на оперативния кризисен щаб е насрочено за понеделник 29 август.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Popravyat-serioznite-porazheniya-po-putishtata-do-sedmica-9851
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.