Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
България ще домакинства Международната олимпиада по информатика през 2009 г.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:22 / 26.08.2005Коментари ()1120
Нашата страна беше избрана за домакин на Международната олимпиада по информатика през 2009 г. Това стана в Полша по време на провеждащата се там Олимпиада, където страната ни беше представена успешно от националния ни тим по информатика. Резултатът: три сребърни и един бронзов медала – признание за таланта на нашите участници, ръководителят на тима доц. д-р Красимир Манев получи плакет и грамота, за приноса му към развитието на информатиката.

През 2009 година ще се навършват 20 години от провеждането на първата Олипиада по информатика. Тя е била през месец юни 1989 г. в град Пловдив.

Днес тимът се очаква да пристигне на малкия VIP на Летище София към 14.00 часа, където ще бъде посрещнат от представители на Министерството на транспорта и Министерството на образованието. Отборът ще получи специален поздравителен адрес от министър Петър Мутафчиев и сувенирни награди, осигурени от Агенцията за развитие на съобщенията и на информационните и комуникационни технологии.

Ръководители на българския отбор са доц. д-р Красимир Манев и доц. д-р Емил Келеведжинов. Тимът беше придружаван и от двама наблюдатели – доц. д-р Стоян Капралов и доц. д-р Кирчо Атанасов. Всички те успяха да се преборят за домакинството на България в условията на силна конкуренция от страна на Канада.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Bulgariya-shte-domakinstva-Mezhdunarodnata-olimpiada-po-informatika-prez-2009-g-9852
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.