Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общинските фирми засега на печалба
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:50 / 09.07.2009Коментари ()1536
© Plovdiv24.bg
Положителна тенденция в развитието на общинските фирми отчете днес ресорният заместник-кмет Александър Константинов пред журналисти, позовавайки се на финансовите резултати за първите пет месеца на годината,  предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Като цяло, с малки изключения, фирмите излизат на печалба. Предприятията са рентабилни", коментира Константинов.

Най-голяма печалба - 2 287 000  е реализирал онкодиспансерът, следван от "Чистота" с 521 000 лв., което според заместник-кмета не е изненадващо, защото двете дружества имат най-големи приходи в милиони, гарантирани съответно от държавата и общината. Болницата "Света Мина" и ДКЦ-то в "Тракия" са следващите по печалба съответно с 214 и 104 хиляди лева.

"Въпреки отчетената голяма печалба, не мислете, че онкото се къпе в пари. Изплащат се стари задължения, регулират се отношения с доставчиците", обясни Константинов.

Най-губещото общинско дружество продължава да е белодробната болница "Кудоглу" със 162 000 лв., но и тук се забелязвало намаляване на генерирането на загуби, в Общинския съвет предстои да бъде внесена оздравителна програма.

Изненадващо сред губещите - с 16 000 лв., е дезинфекционната станция. Причината според Константинов е, че като търговско дружество тя е длъжна да се явява с конкуренти на конкурси за обществена поръчка, които не винаги и дори все по-рядко печели. Той мисли, че изходът е в превръщането на станцията в общинско предприятие, но засега не среща подкрепа за своята идея. 
 



(C) ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obshtinskite-firmi-zasega-na-pechalba-99548
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.