Градев: Тимонов лесно може да скъса с Ботев и без арбитраж

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:33 / 15.07.2009
3807
Няма проблем Тодор Тимонов да подпише с ЦСКА, защото футболистът няма договор с Ботев. Това обясни мениджърът Георги Градев.

- В чл. 68 от Кодекса на труда и чл. 15 от правилника на БФС се налага горна граница при подписване на срочни договори, която е три години. След изтичане на тези три години, за какъвто срок е бил и договорът на Тимонов, футболистът сам може да прекрати отношенията си с писмено заявление. Договорът се обявява за недействителен, ако една от двете страни реши да го прекрати. Контрактът на играча е изтекъл през 2008 г., но тъй като нито една от страните не е изявила желание да го прекрати, той остава валиден. Сега обаче лесно може да се сложи край - обясни Градев. - Не знам защо всички продължават да говорят за Тимонов, Манчев и арбитража. Нито двамата играчи, нито клубът Ботев са подавали молби до арбитражната комисия. Как арбитражният съд да гледа нещо, когато никой не го е сезирал - попита мениджърът. - Ако футболистите са действали неправомерно, единственото, което може да се случи, е да бъде заплатено обезщетение на Ботев. Няма вариант да се спрат правата на играчите.

Източник: в. "7 дни спорт"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).