ВК „Марица” среща шампиона „Бешикташ” в Балканската волейболна лига за жени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:24 / 16.07.2009
1362
Волейболен клуб „Марица" ще се изправи срещу миналогодишните шампионки от „Бешикташ" във второто поредно издание на Балканската лига по волейбол за жените, през септември. Това реши жребият, изтеглен в Балканската волейболна асоциация.

Туркините станаха шампионки на Балканския полуостров миналата година след убедителен успех на финала над сръбския ТЕНТ Обреновац с 3:1 (25:14, 25:18, 24:26, 25:21).

Маричанки, който тази есен ще представят България в турнира за Балканската клубна купа /БВА/, ще изпробват силите си срещу „Бешикташ" още на старта в своята предварителна група. Пловдивчанки попаднаха в група „B" от предварителната фаза на надпреварата.

Осемте отбора бяха изтеглени в две групи, като тази на „Марица" ще се разиграе в македонската столица Скопие от 11 до 13 септември. В нея освен „Бешикташ", са още и отборите на сръбския „Клек" (град Клек), както и този на домакините - „Форца Волей" от Скопие /Македония/.

Четирите отбора ще играят по система „всеки срещу всеки", като първите два тима ще се класират за финалната четворка. Тя ще се състои на 19 и 20 септември в град Тузла (Босна и Херцеговина).

Както е известно пловдивският тим бе направил в Балканската волейболна асоциация официална заявка за участие в най-силния волейболен турнир на Балканите и единодушно бе одобрен.

И тази година в балканския турнир ще се борят само отбори, които няма да участват в турнирите на Европейската волейболна конфедерация (CEV).
Миналата година от българските отбори участие в Балканската волейболна женска лига взе Левски Сиконко, който успя да стане дори до третото място в крайното подреждане.

Единият от турнирите миналия сезон се проведе в Солун от 19 до 21 септември. Другият турнир бе в в Обреновац, Сърбия по същото време, а турнирът от финалната четворка бе отново в град Тузла - в Босна и Херцеговина. Освен нашия Левски Сиконко другите участващи отбори миналата година бяха Бешикташ (Истанбул, Турция), ОК Тент (Обреновац, Сърбия), Рудар (Плевля, Черна гора), Униреа (Яши, Румъния), Арис (Солун, Гърция) и ВК Тузла (Тузла, Босна и Херцеговина). В миналогодишния турнир възпитаничката на Марица - националката Таня Събкова, която сега е волейболистка на Левски Сиконко, спечели индивидуалната награда за най-добър нападател.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 9
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).