ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (11)
"Цар Симеон" тръгна с четирима бегачи за Унгария, стартът на "Тура на Централна Европа" е днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:28 / 16.07.2009Коментари (0)420
© Plovdiv24.bg
Пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон 1898" замина с четирима състезатели за участие в традиционно силното международно състезание на шосе „Голямата награда на Мишколц" в Унгария. Главният треньор Петър Павлов определи състава ден преди заминаването на отбора и в него попаднаха - лидерът на тима Пламен Димов, младежките национали Борислав Иванов и Светослав Недев и дебютантът за новия сезон Кирил Кирезиев.

Стартът на надпреварата е днес. Този велопробег е под патронажа на унгарската колоездачна асоциация и е известен още като „Обиколката на Централна Европа".

Състезанието ще бъде четириетапно и е от календара на Международния колоездачен съюз. То ще се проведе в рамките на общо 3 състезателни дни - от днес до 18 юли. В първия състезателен ден бегачите ще се пуснат в два етапа. Обиколката тази година за първи път ще премине границата на Унгария и ще влезе в Словакия. Маршрутът е с дължина на пробега около 420 километра и включва общо 51 града, от които 33 унгарски и останалите 18 - словашки.

Колоната тръгва от Мишколц и ще стигне чак до словашки град Кошице. Първият състезателен ден е с дължина на трасето 155.9 km, а вторият - 133.6 km. И двата етапа има планински изкачвания в Унгария и Словакия. В третия етап - 132 километра, бегачите ще преминат през т.нар. "царска сцена", в която последните 800 метра от нея има 15% височинно изкачване.

Състезанието ще събере коло 150 елитни бегачи от почти цяла Европа. В него ще бъдат допускани за участие както тимове от клас Континентал, както и клубни състави с аматьорски статут. В „Обиколката на Централна Европа" ще се пуснат над 30 отбора. Най-известните това са австрийският Радланд Тирол, чешките Дукла Тренчин Мерида и Раденска Финансови, както и континенталният тим на ASC Дукла Прага. Освен тях, заявки са подали още австрийският клуб „Дензъл Клиф", чешкият Екип Форма, унгарските Aтлантис Казино, Контакт Pécs SC, FTC-Мерида, Пост SE и МVSC Mикс, холандските Глобал- Амстердам , Aмстердам Грютми тийм, полските MGLKS Сокпол Добрава, Велотур и ТК-Гльогож, словенският KB Фин, както и словашкият SVK Слован- Кошице.

Според регламента отборите трябва да бъдат съставени минимум от по 4 състезатели. „Голямата обиколка на Мишколц" ще бъде с висока категория и е включена във веригата „Юръп Тур". Затова ще носи точки за рейкинга при мъжете в класацията на международната федерация - U.С.I.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Участник от "Игри на волята" помогна за трета поредна победа на "баските" от Куклен
Крушарски се оттегля от Локомотив (Пловдив)
Официално от Локо Пловдив: 8-часов работен ден, но само за треньорите!
Крушарски намери виновник за слабото представяне на Локо, взе странно решение
Вижте какво направиха футболни хулигани в Сърбия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: