ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (11)
Лекоатлет на Локомотив (Пд) грабна злато и сребро
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:58 / 20.07.2009Коментари (0)615
Състезателят на СКЛА "Локомотив" (Пд) Николай Атанасов-Джоко спечели златен и сребърен медал на лекоатлетическия турнир "Скокове" в Пловдив, в който взеха участие 98 души от 16 клуба.

Надпреварата на градския стадион "Пловдив" бе организирана от сдружение "Академия скокове" и СКЛАТ "Тракия" (Пд) и бе уважена от почти всички родни звезди в тройния, дългия, високия и овчарския скок.

В отсъствието на съотборника си от "Лаута" Атанас Русенов Николай Атанасов спечели безпроблемно титлата на скок дължина със 7,96 метра, а втори със 7,39 метра остана Тодор Георгиев (Тракия-96-Пд). Джоко реши да се пробва и на троен скок, където възпитаникът на треньора Атанас Запрянов се приземи на 15,34 метра в най-добрия си опит, но това му стигна само за сребърен медал.

Титлата в тази дисциплина със 17,14 метра взе Момчил Караилиев (Сливен), който си тръгна от града под тепетата с купа за № 1 при мъжете и плик с 1000 лева, а резултатът му бе оценен с 1171 точки по сравнителната таблица на Спириев. Трофеят за най-добър скачач при жените и 1000 лева грабна Магдалена Христова ("Петър Павлов"-Враца), която е първа на дълъг скок с 6,33 метра (1058 точки по таблицата на Спириев). В същата дисциплина втора с 6,07 м е младата надежда на "Локомотив-2004" (Пд) Ели Петкова.

Възпитаничката на треньора Стойко Цонов взе още едно сребро с 12,97 м на троен скок, където първа с 13,14 м е Гита Додова от АК "Враца".

Хегемонията на състезателите на "Тракия-96" (Пд) бе пълна в сектора на овчарски скок, където злато при жените взе Теменуга Атанасова с 3,50 метра, а първите три места при мъжете бяха окупирани от пловдивчаните Спас Бухалов (5,40 м), Пламен Писков (4,60 м) и Здравко Гурдев (3,60 м). 16-годишният Георги Димитров от СКЛА "Локомотив" (Пд) пък е трети на скок височина с 1,91 м, а пред него се наредиха Ангел Карарадев (АК-Враца) с 2,15 м и Калин Златанов (Титан-Сф) с 2,01 м.

По време на надпреварата на стадион "Пловдив", която е последна от вътрешния календар това лято, не бе покрит нито един норматив за участие в световното първенство за мъже и жени в Берлин в началото на август. Същата бе картинката и на международния турнир "Вулпев-Бахчеванов" преди седмица в Пловдив, който обаче се проведе при пороен дъжд и силен насрещен вятър.

Източник: в. "Пловдивски Труд"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Крушарски се оттегля от Локомотив (Пловдив)
Официално от Локо Пловдив: 8-часов работен ден, но само за треньорите!
Крушарски намери виновник за слабото представяне на Локо, взе странно решение
Вижте какво направиха футболни хулигани в Сърбия
Триумф за Локомотив (Пловдив)
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: