България загуби и последните си шансове след 0:3 с Швеция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
20:19 / 03.09.2005
1949
България загуби и теоритичните си шансове за класиране на Световното първенство по футбол през 2006 г. след като днес загуби двубоя с Швеция с класическото 0:3. За крайния резултат помогна доста и съдията Франк де Блеекер, който многократно през целия мач свиреше в полза на домакините.

Доста съмнителни отсъждания на рефера имаше през първото полувреме. Сигурен жълт картон на шведски футболист и една дузпа в наша полза бяха отминати със затворени очи от белгийският рефер. Той обаче не пропусна да накаже с жълт картон Благой Георгиев за доста по-слабо нарушение от тези на шведите. Няколко опасни положения имаше пред нашата врата, особено в началото на мача, когато шведите налагаха домакински превес. Голяма заслуга за недопускане на гол през първото полувреме в нашата врата имаше вратаря Иванков, който спаси няколко сигурни гола във вратата си. Най-сериозното и чисто голово положение за първата част бе в 34-та минута, когато Мартин Петров получи топката от дълбочина и с бърз спринт достигна врата на шведите, където бе сам срещу вратаря. Той обаче задържа топката твърде дълго и Исаксон се приближи и спаси с ръка 100% гол за България.

Второто полувреме започна изключително лошо за българите. Още в 48-та минута Благой Георгиев получи червен картон и бе изгонен от терена. Стоичков бе доста афектиран от оценката на съдията, който бе несравнимо по-благосклонен към домакините и за доста по-сериозни нарушения шведите се разминаваха с устни забележки. След красноречиви реплики от страна на българския старши-треньор той бе изгонен от скамейката и трябваше да изгледа мача от зрителската трибуна. Останали с човек по-малко срещу отбор като Швеция българите бяха доста затруднени и почти нямаха шансове. Въпреки силната игра на вратаря Иванков той получи 3 гола във вратата си: Фреди Люнгберг - 60 мин., Олаф Мелберг 75 мин. и Златан Ибрахимович в 90 мин. Мартин Петров и през второто полувреме имаше чудесна възможност да се разпише, но малшансът не бе на наша страна.

Така Швеция победи България с 3:0. Головата разлика за последните три срещи между тези два отбора е 11:0 в полза на шведите.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).