Девойките на България на полуфинал на световно по волейбол с 8 маричани в екипа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:59 / 22.07.2009
935
Луди сметки за GSM -разговори с Мексико плащат днес всички във волейболен клуб „Марица" - състезателки, треньори и служители. Всички в Кършияка са много ентусиазирани и горди от фантастичния успех националния волейболен отбор на България за девойки до 20-годишна възраст и искат лично по мобилните си телефони да поздравят техните хора от внушителната пловдивска 8-членна група в държавния ни тим. Телефоните на всички ще прегреят от звънене и разговори, нищо, че в Мексико вече е малко преди полунощ по тяхно време. Както е известно рано тази сутрин българско време в Мексикали националките разгромиха с 3:0 Холандия и се класираха за полуфиналите от световното първенство за девойки до 20 години - един исторически успех, в основата на който са 8 маричани.

Начело на националките е изпълнителният директор на Марица Стоян Гунчев-Чугуна, който сега е и старши треньор на държавния ни девически тим. Дясна ръка и пръв негов помощник в екипа му е наставникът на представителния женски тим Иван Петков. Несменяеми титулярки в националния отбор са разпределителката Цветелина Николова, която е капитанка и лидер на тима и Кристин Колчагова - безценно либеро и душата на отбора. Ралица Камбурова допълва триото маричанки в държавната селекция.

Другите имена в щаба на Гунчев са лекарят на волейболен клуб Марица д-р Георги Касабов, както и известният пловдивски рехабилитатор и масажист Петър Караджов. Треньорът на двукратната световна шампионка за девойки на 100 и 200 метра от "Пекин-2006" Тезджан Наимова - Стойко Цонов пък се грижи за физическата и кондиционална подготовка на националките. Той обаче не е в Мексико, защото вчера замина за европейското първенство по лека атлетика за младежи в Сърбия.

В Пловдив са много горди от големия успех, постигнат от националките. Защото в основата им са Стоян Гунчев-Чугуна и Иван Петков, които са начело и на „Марица". Чугуна и дясната му ръка и пръв помощник в екипа - Иван Петков, се доказаха като големи, като модерни специалисти, които не спират да експериментират и да прилагат най-новото и съвременно в световния женски волейбол.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 9
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).