ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (7) | Вчера (11)
Петко Атанасов: Община Пловдив не дели пловдивския футбол на цветове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:21 / 22.07.2009Коментари (0)3055
© Plovdiv24.bg
"В отговор на отправените нападки от двата пловдивски футболни клуба „Ботев" и „Локомотив", като изпълняващ длъжността кмет на Пловдив трябва да отбележа, че в Общински съвет Пловдив вече е входирана концесията на стадион „Локомотив" и тя става реален факт. Концесията на стадион „Пловдив" също е на финален етап в своята реализация след дългогодишно протакане", това каза днес и.д. кмет на Пловдив Петко Атанасов. Днес управата на града беше обвинена, че не си върши работата съвестно последователно от бившия изпълнителен директор на Ботев Борислав Димитров и от ръководството на Локомотив Пловдив.

"Категорично не мога да приема публично огласеното мнение бившия изпълнителен директор на „Ботев" Борислав Димитров, че община Пловдив има вина за ставащото в жълто-черния тим. По-скоро г-н Димитров, като бивш съратник на президента Христолов и член на управата трябва да отговори защо и по какъв начин се е стигнало до тежката криза в този отбор. Община Пловдив не е собственик на футболния клуб и не може да носи отговорност за ставащото в него. За статистиката ще припомня само, че за първи път от 20 години насам, за развитието на спорта Община Пловдив отделя бюджетни средства, които са в пъти повече от досегашните. Не е проява на добър вкус виновните за проблемите на ПФК „Ботев" да се търсят някъде из общественото пространство, а не в канцелариите до бирената фабрика. Още повече, че съвсем наскоро имаше реална опасност „Ботев" да изпадне от професионалната група, защото ръководството не можа да заплати на полицията нужните средства за охрана на срещата и се наложи феновете да спасяват отбора си", каза Петко Атанасов относно обвиненията от Борислав Димитров.

"Що се отнася до разпространения по медиите призив на ръководството на „Локомотив" към общината, припомням на „смърфовете", че концесията на техния стадион е вече в деловодството на общинския съвет. Ако бяха верни обвиненията, че общинската администрация има предпочитания към жълто-черния отбор, то по пътя на логиката би следвало концесията на стадион „Локомотив" да не се е случила. В заключение ще кажа, че отдавам единствено на високите температури факта, че в един ден и двата футболни клуба отправят към общината взаимно изключващи се нападки, които нямат никакво реално основание. Администрацията не дели пловдивските клубове на цветове, което става ясно и с входираната в Общинския съвет концесия на стадион „Спартак". Подобни обвинения звучат откровено по детски и не могат да бъдат приемани сериозно. Напомням на привържениците на „Локомотив", че ние включихме в концесията всички техни изисквания и не е никак здравословно точно преди гласуването на такива важни за тях решения да се тиражират интриги из медиите. Защото Община Пловдив не е футболен стадион, където всеки да разтоварва натрупаните си емоции, а сериозна институция, която работи за всички пловдивчани, без да ги дели по цвят и футболни пристрастия", каза още Атанасов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Крушарски се оттегля от Локомотив (Пловдив)
Официално от Локо Пловдив: 8-часов работен ден, но само за треньорите!
Крушарски намери виновник за слабото представяне на Локо, взе странно решение
Вижте какво направиха футболни хулигани в Сърбия
Триумф за Локомотив (Пловдив)
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: