Петко Атанасов: Община Пловдив не дели пловдивския футбол на цветове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:21 / 22.07.2009
3055
"В отговор на отправените нападки от двата пловдивски футболни клуба „Ботев" и „Локомотив", като изпълняващ длъжността кмет на Пловдив трябва да отбележа, че в Общински съвет Пловдив вече е входирана концесията на стадион „Локомотив" и тя става реален факт. Концесията на стадион „Пловдив" също е на финален етап в своята реализация след дългогодишно протакане", това каза днес и.д. кмет на Пловдив Петко Атанасов. Днес управата на града беше обвинена, че не си върши работата съвестно последователно от бившия изпълнителен директор на Ботев Борислав Димитров и от ръководството на Локомотив Пловдив.

"Категорично не мога да приема публично огласеното мнение бившия изпълнителен директор на „Ботев" Борислав Димитров, че община Пловдив има вина за ставащото в жълто-черния тим. По-скоро г-н Димитров, като бивш съратник на президента Христолов и член на управата трябва да отговори защо и по какъв начин се е стигнало до тежката криза в този отбор. Община Пловдив не е собственик на футболния клуб и не може да носи отговорност за ставащото в него. За статистиката ще припомня само, че за първи път от 20 години насам, за развитието на спорта Община Пловдив отделя бюджетни средства, които са в пъти повече от досегашните. Не е проява на добър вкус виновните за проблемите на ПФК „Ботев" да се търсят някъде из общественото пространство, а не в канцелариите до бирената фабрика. Още повече, че съвсем наскоро имаше реална опасност „Ботев" да изпадне от професионалната група, защото ръководството не можа да заплати на полицията нужните средства за охрана на срещата и се наложи феновете да спасяват отбора си", каза Петко Атанасов относно обвиненията от Борислав Димитров.

"Що се отнася до разпространения по медиите призив на ръководството на „Локомотив" към общината, припомням на „смърфовете", че концесията на техния стадион е вече в деловодството на общинския съвет. Ако бяха верни обвиненията, че общинската администрация има предпочитания към жълто-черния отбор, то по пътя на логиката би следвало концесията на стадион „Локомотив" да не се е случила. В заключение ще кажа, че отдавам единствено на високите температури факта, че в един ден и двата футболни клуба отправят към общината взаимно изключващи се нападки, които нямат никакво реално основание. Администрацията не дели пловдивските клубове на цветове, което става ясно и с входираната в Общинския съвет концесия на стадион „Спартак". Подобни обвинения звучат откровено по детски и не могат да бъдат приемани сериозно. Напомням на привържениците на „Локомотив", че ние включихме в концесията всички техни изисквания и не е никак здравословно точно преди гласуването на такива важни за тях решения да се тиражират интриги из медиите. Защото Община Пловдив не е футболен стадион, където всеки да разтоварва натрупаните си емоции, а сериозна институция, която работи за всички пловдивчани, без да ги дели по цвят и футболни пристрастия", каза още Атанасов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 11
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).