ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (11)
Рали "Хеброс" под въпрос заради рекет от Община Куклен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:38 / 23.07.2009Коментари (2)4320
38-ото издание на най-старото автомобилно рали на територията на Пловдивска и Пазарджишка област - рали "Хеброс" е под въпрос заради рекет от община Куклен, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ралито ще стартира в петък - 31 август с шейкдаун за настройки на колите на кариерата край Брестовица, а състезателните дни са на 1 и 2 август. Кметът Димитър Сотиров е поискал 15 000 лева гаранция от организаторите за евентуални нанесени щети от автомобилите по отсечката, през която ще има състезателен етап. "Като минат ралитата знаете ли какво ще стане?" е казал кметът Сотиров. Решението за искането на гаранция е взето вчера на общинския съвет, а организаторите са силно затруднени с намирането на пари, които най-вероятно после няма и да им бъдат върнати. Самата отсечка от Куклен до Гълъбово е построена с пари по САПАРД, но е в лошо състояние и е направена по грешен начин, даже е трябвало да бъде съкратена, поради възникване на свлачище, каза днес техническият директор Галина Кирова. "Ако всички 8 общини ни поискат по 15 000 лева какво ще стане? Целият ни бюджет е 120 000 лева. При такова отношение рали Хеброс ще изчезне, а пловдивчани ще слушат чалга и ще ядат кебапчета", каза още организаторката.

Община Куклен, която е община от селски тип, е популярна сред жителите си именно с меко казано лошата инфраструктура. Улиците в град Куклен, който трудно може да бъде наречен град, са в окаяно състояние, заради строящата се там, почти десетилетие, канализация. "Копаят навсякъде, но почти никъде не асфалтират, разбихме си колите. Там където асфалтират, асфалта е просто смешен. Или се руши веднага или се набръчква и не става за нормално шофиране върху него. Проблемите ни с водоснабдяването и електрозахранването също са ежедневие. Вдигнали сме ръце от местната администрация, тя практически бездейства, а ние уж сме град община, а нямаме елементарни условия за живот", са оплакванията на живущите в Куклен, които неведнъж са постъпвали в редакцията на Plovdiv24.bg. Същата тази община явно е решила да изнудва организаторите на ралито, изтъквайки като причина именно тази "цветуща" инфраструктура.

Отношението от Община Пловдив също не е по-добро. Тази година цялата организация на ралито е от новосъздадено сдружение "Пловдив Рейсинг", поради пълната абдикация на общината от организирането на спортни състезания. Общината е отпуснала скромната сума от 15 000 лева за организацията, като Галина Кирова даде за пример ралита из цяла България, където почти цялото финансиране се прави именно от местните общини и кметовете лично се занимават с организацията. Дори изключително атрактивния суперспециален етап "Коматево" е отпаднал, поради негативното отношение на властта към него. "Миналата година управляващите се извиняваха на пловдивчани, че е трябвало да се затвори тази отсечка за 4 часа и че ралито било грешка", каза Кирова. Това, а и поради причината, че това е най-скъпия етап и най-опасен от гледна точка на сигурността, е причината този етап да отпадне. Така ралито ще стартира с отсечката Марково - хижа Здравец.

Поради зачестилите инциденти през последните месеци на ралита, на "Хеброс", сигурността ще е специално завишена, с поставянето на повече маршали, "рескю" автомобили, линейки, пожарни и други. Цялото трасе е с радиопокритие и всички винаги ще поддържат контакт постоянно. На някои места дори за безопасност на състезателите са направени частични ремонти със средства на организаторите - в момента например се оправя част от отсечката хижа Здравец - Асенова Крепост.

Общо 31 състезателя ще се включат в тазгодишното издание на рали "Хеброс". Най-добрите български състезатели ще вземат участие - Крум Дончев, Игнат Исаев, Петър Гьошев, Димитър Илиев, Ясен Попов. Единственото пловдивско участие е на навигатора на Ясен Попов - Николай Попов. Състезателите ще преминат три пъти в нормално темпо по трасето за запознаване с него и водене на записки. За по-голяма сигурност по-дългите етапи около Пещера ще бъдат затваряни с час и половина преди първата кола.
Още по темата: общо новини по темата: 5
01.08.2009
31.07.2009
28.07.2009
24.07.2009
24.07.2009






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Ще видим ли сняг в Пловдив тази зима? Това е въпросЪТ!!!
на 23.07.2009 г.
0
 
 
Говориш глупости за преобладаващото население. 70/30 за БГ, освен тва послените избори ги спечели ГЕРБ, но за всичко останало в коментара ти съм съгласен.
Ще видим ли сняг в Пловдив тази зима? Това е въпросЪТ!!!
на 23.07.2009 г.
0
 
 
Бе тя не е турска, но иначе за закриването по принцип си прав. Измислена изкуствена община с неадекватно управление. Тя, заедно с Марица и Родопи трябва да стане част от община Пловдив и повече да не се знаимаваме с глупсоти.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Участник от "Игри на волята" помогна за трета поредна победа на "баските" от Куклен
Крушарски се оттегля от Локомотив (Пловдив)
Официално от Локо Пловдив: 8-часов работен ден, но само за треньорите!
Крушарски намери виновник за слабото представяне на Локо, взе странно решение
Вижте какво направиха футболни хулигани в Сърбия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: