ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (11)
Куклен се оправдава за проблемите, които създава на рали "Хеброс"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:53 / 24.07.2009Коментари (2)2090
© Plovdiv24.bg
Както вчера Plovdiv24.bg писа, организацията и провеждането на 38-ото издание на най-старото в областта автомобилно рали "Хеброс" са под въпрос, тъй като от община Куклен, на територията на която са предвидени етапи от ралито, са поискали гаранция от организаторите в размер на 15 000 лева.

Plovdiv24.bg бе замесен в задочния спор между трите заинтересовани страни - организатори, редови граждани, почитатели на ралито и община Куклен. Това стана, след като в коментарите под статията читателите нападнаха с аргументирани мнения общината, като от там също отговориха на нападките под формата на коментари от различни имена, опитвайки се по този начин да манипулират мнението на читателите ни. След като се обърнахме към администрацията на Община Куклен, че не това е правилния начин за комуникация с медии и хора, от там изпратиха, специално до Plovdiv24.bg, своето становище по спора. Публикуваме писмото без съкращения и редакции и наличието на правописни грешки не се дължи на медията ни.

ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ

на община Куклен по повод публикувана информация от проведена на 23.07.2009 г. пресконференция от организационния комитет на Рали "Хеброс"

Уважаеми госпожи и господа,

Изхождайки от изказването на г-жа Галина Кирова - Директор на Рали "Хеброс" изразяваме наша официална позиция по отношение твдърденията и:

1.Безспорно е, че организаторите на ралито не са съгласували преминаването на определен етап от състезанието по част описания път - Куклен - Манастир "Св.Св.Козма и Дамиан" - Гълъбово с кмета на общината. Участъкът е заснет, включен в трасето на ралито и публикуван, както под формата на флаери , тако и като фидео на сайта на Рали "Хеброс" много преди в общинска администрация да се получи искане за провеждане на състезанието.

2.Информация е постъпила на 14.07.2009 г. , под формата на писмо от г-жа Кирова , от което ще си позволим да публикуваме цитат - " Г-н Сотиров , радваме се да Ви информираме , че сме в интензивна подготовка на поредното 38 издание на Рали "Хеброс", в програмата на което предвиждаме двукратно преминаване през община Куклен" - край на цитата. Няма да коментираме смисъла на поместената част от писмото. Въпросното "предвиждане" оставаше за общината тайна, до получаване на писмото. Считаме подобни действия за самоуправни и в резрез с добрия тон.

3.Описаният в писмото път "де факто" съществува от месец ноември 2008 година. Видно от множеството мнения Рали "Хеброс" е традиционно и се провежда от години, което предполага, че невключването на описанта отсечка няма да провали състезанието - до 2008 година то се е провеждало и без нея.

4. Твърдението за "рекет" от страна на общината е неверно и обидно, като квалификация. В известен смисъл, персонифицирането на кмета на общината и публчично отправеното обвинение към него , като фактически действия може да се подведат под конкретни текстове на Наказателния кодекс. Поставеното условие за гарантиране на средства за ремонт на пътя и то само в случай , че се наруши пътна настилка и/или банкети, мантинели и прочие пътни принадлежности е израз на грижа на добиря стопанин. Още повече, че състоянието на пътя се мониторира от Агенция САПАРД при МЗХ и общината има договорно зъдлжение да поддържа пътя за срок от 5 години , в състоянието в което е приет от Агенцията.

5. Квалификациие за състоянието на пътя и неговото строителство, категорично се опровергават от факта , че изпълнението на проекта е прието от държавна приемателна комисия в състав от 12 члена - представители на всички институции, имащи отношение към строителството, в това число експерти от САПАРД, ДНСК, КАТ ПП Пловдив и др.

6.Принципната позиция на община Куклен винаги е била ЗА , а не ПРОТИВ спорта във всичките му проявни форми. В момента на провеждане на описаната пресконференция/ на която общината не беше поканена/ 4 строителни машини - два багера и два камиона -самосвали , както и петнадесет работници на община Куклен ралботиха по трасето на рали "Хеброс" в отсечката х.Здравец - с.Яврово.
Интересно защо, г-жа Кирова премълча този факт.
И днес, 24.07.2009 г. , работата по подготовката на отсечката продължава.


От повторното обособяване на община Куклен през 2001 година/ за сведение, Куклен е била винаги община, с изключение на 17 - те години преди 2001 , когато е била включена в територията на община "Родопи"/, кмета на общината , както и общинските съвети за оказвали максимално съдействие на организаторите на Рали "Хеброс", като ежегодно са влагани общински средства в размери от 10 000 до 20 000 лева.
Това също са проверими факти.


В заключение - С партньорство , а не с безпринципно охулване биха се постигнали резултати и това следва да се възприема като норма на поведение.

Считаме изказаните мнения за опит да се хвърли сянка върху името на община Куклен и категорично не го приемаме.

ИД Кмет на община Куклен - Иван Апостолов - зам-кмет

Още по темата: общо новини по темата: 5
01.08.2009
31.07.2009
28.07.2009
24.07.2009
23.07.2009






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Ще видим ли сняг в Пловдив тази зима? Това е въпросЪТ!!!
на 24.07.2009 г.
0
 
 
Rezon никой не отрича, че общината е направила отсечката, но това дава ли и право да се държи толков анапдателно и рекетиращо към ралито. Ами наистина, ако всяка община от където минава ралито поиска подобни гаранции, то на парктика няма как да се проведе. И работниците които си видял там нямат нищо общо с общината, но това е свъсем друга тема за разговор. За отсечката заслугата е тяхна, но им е направен, за да я стопанисват да се използва от нас, а не да рекитират чрез нея. Щом си минавал от там знаеш колко атрактивна и подходяща е за рали и , че може да се получи доста добре. Също така знаеш, че там на практика няма мантинели. Има мизерно и пренебрижимо малко количество мантинели, тъй че това с което спекулират (защото мантинелите са единствното което може да се унищожи евентуално при катастрофа, да не дава господ) практическо го няма, така, че няма от какво да се пвритесняват. И ми е много интересно какво толкова му подготвят вече на трасето за ралито от общината вече 2-3 дни, ама много ми е интересно.
Ще видим ли сняг в Пловдив тази зима? Това е въпросЪТ!!!
на 24.07.2009 г.
0
 
 
Няма толкова неграмотно написано писмо. За да си заместник кмет, макар и на селска община, не се ли иска опне... основно образование. Айде за средно и висше няма да нахалстваме. И как другите общини не искат гаранция от ралито, само тез хубостници, които читав асфалт, през живота си не са виждали в това село.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Участник от "Игри на волята" помогна за трета поредна победа на "баските" от Куклен
Крушарски се оттегля от Локомотив (Пловдив)
Официално от Локо Пловдив: 8-часов работен ден, но само за треньорите!
Крушарски намери виновник за слабото представяне на Локо, взе странно решение
Вижте какво направиха футболни хулигани в Сърбия
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: