Ясен Петров: Нивата е дълга, нищо не се знае

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
09:34 / 08.09.2005
475
Треньорът Ясен Петров върна Ботев в "А" група. До момента обаче тимът e с нула точки. Петров се съгласи да говори пред "7 дни спорт" за напрежението и бъдещето.

- Г-н Петров, преди Ботев работихте в Локомотив (Сф). По-особен ли е за вас предстоящият мач?

- Това е мач като всички останали. Пазя най-добри чувства към Локомотив. Изкарах няколко хубави години в София. Това е мястото, където ми дадоха шанс да започна треньорската си кариера. Имаше и трудни моменти, но без тях нямаше да съм аз. Имам приятели в Локомотив, но сега работя в родния си клуб Ботев. Три точки са еднакво сладки, независимо срещу кой отбор са спечелени.

- Какво ще кажате на футболистите преди този мач?

- Нямам намерение да говоря много. Предпочитам те да говорят на терена.

- Продължава ли напрежението в Ботев?

- Няма го вече. В паузата работихме в отлично настроение. То трябва да бъде пренесено и на терена в неделя. Важно е да бием и да зарадваме феновете и президента Димитър Христолов. На този млад отбор на Ботев са нужни спокойствие, малко време и късмет. Има ли ги, отборът ще разкрие потенциала си.

- Какво липсва на Ботев в този момент?

- Единствено точки.

- Ще разговаряте ли с феновете?

- Нашата публика е доказала неведнъж, че подкрепя отбора и в най-трудните моменти. Не се съмнявам, че феновете ще са с нас и срещу Локомотив, и във всички мачове до края на първенството. Наше задължение е да ги радваме с победи.

- Вярно ли е, че имате ултиматум за победа над Локомотив?

- Самото ни място в класирането е ултиматум. Това ни задължава да сме пределно концентрирани. Победа в неделя ще ни даде кураж и надежда. В България и в света няма непобедими отбори, затова футболът е толкова интересна игра.

- Може ли евентуална загуба да доведе до уволнението ви?

- Аз гледам да си върша съвестно работата. Всеки треньор е временен и всеки от моята професия го знае. Докато президентът Димитър Христолов ми има доверие, ще изпълнявам задълженията си. Иначе Ботев ще съществува и без Ясен Петров, и без футболистите, които са в отбора в момента.

- Може ли да се каже, че Ботев вече е застрашен от изпадане?

- Нивата е дълга. Всичко тече, всичко се променя. Нека продължават да ни подценяват. Едва в края ще можем да анализираме що за отбор е Ботев.



Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).