
ЗАРЕЖДАНЕ...
Витамин С намалява риска от смъртност при коронавирус | ||||||
| ||||||
В рамките на проучването международната група от учени е стигнала до извода, че витамин С облекчава протичането на болестта COVID-19. Използването му позволява броят на тежките случаи да бъде намален, а съответно и на леталните. За да се съкрати броят на дните, прекарани с апарат за изкуствена вентилация на белите дробове, на тежкоболните пациенти трябва да се дава всеки ден до 24 грама витамин С. Когато имате тежка инфекция, вашият организъм усвоява витамин С много по-бързо, за да поддържа имунната система, уточнява Анитра Кар – един от авторите на проучването. Човекът е един от малкото биологични видове, неспособни да произвеждат витамин С. Другите животни, които не произвеждат това вещество са приматите, морските свинчета, прилепите, а те също са възприемчиви към COVID-19. Според екипа, при лечение на пациенти от COVID-19 витамин С трябва да се приема заедно с антикоагулантите и стероидите. По този начин ще намалее смъртността сред тежкоболните пациенти с коронавирус до по-малко от 5 %. |
Още по темата: | общо новини по темата: 17212 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2869 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg