Пловдив е домакин на големия финал на Каменица ФЕНкупа’05

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:49 / 14.09.2005
362
На 17 септември (събота) 2005 г. на стадион "Пловдив" ще се състои финала на националния турнир по футбол за фенове Каменица ФЕНкупа’05. Организираторите Каменица АД и Българския Олимпийски Комитет (БОК) за трета поредна година предоставиха шанс на футболните запалянковци да участват в свой собствен турнир, за да изживеят голямата спортна емоция на терена.

Големият финал на единствената в България футболна надпревара за запалянковци ще бъде открит с теглене на жребий в 12:30 ч., а в 13:00 ч. ще стартират срещите между 9-те класирали се отбора за финалите на Каменица ФЕНкупа’05. В 14:30 ч. ще се проведе демонстрационен футболен сблъсък между отборите на Спортни журналисти и тима на Каменица. Селекционер на тима на спортните журналисти е футболната легенда Димитър Пенев. Един от най-добрите български съдии Атанас Узунов ще оглави отбора на Каменица, към който ще се присъединят известните запалянковци Ники Кънчев и Ути Бъчваров.

Победителят в турнира ще стане известен в късния следобед на 17 септември, а официалното му награждаване ще се състои в 20:30 ч. на Централния площад в Пловдив, по време на Биромания 2005. Футболната легенда Димитър Пенев ще връчи купата на призьорите и голямата награда - екскурзия до Малта, където щастливците ще подкрепят националния ни отбор по футбол в среща от световните квалификации. Феновете ще бъдат облечени с национални екипи и ще развяват български знамена, предоставени от “Каменица” АД. Посетителите на Биромания 2005 ще имат възможност да наблюдават и да участват в игрите-мисии, организирани от Ути и звездите на Биг Брадър между 19:00 и 22:00 ч.

Тази година Каменица ФЕНкупа’05 се проведе в 9 градове в страната – Пловдив, Русе, Хасково, София, Плевен, Габрово, Сливен, Бургас и Варна. В турнира се включиха над 1218 отбора или близо 9 744 запалени фенове. По време на всички кръгове от надпреварата Каменица организира много изненади и забавления за публиката. Водещи на събитието бяха кулинарният спец Ути Бъчваров, гласовитата Стойка от Биг Брадър, както и Дидо от “Семейни войни”. Най-голяма атракция бяха разиграваните игри-мисии за зрителите с помощта на звездите от Биг Брадър - Зара, Зайнеб, Найден и Гроши.

Съвместната инициатива на Каменица и БОК има за цел да предостави възможност на всички приятели на футбола в България да изживеят невероятната емоция да имат свой футболен шампионат. Като дългогодишен спонсор на националния ни отбор, Каменица е силно обвързана с българския футбол. Основната идея на Каменица ФЕНкупа е да привлече всички футболни фенове в страната, които желаят да срещнат приятели, да премерят сили и да споделят огромния футболен ентусиазъм на Каменица. Феновете Знаят Защо!


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).