ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (22)
Алърдайс: Няма да подценим Локомотив (Пд)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:51 / 15.09.2005Коментари (0)781
©
Първото участие на английския Болтън в евротурнирите се приема от всички фенове и специалисти на Острова с голяма доза оптимизъм. Действително самочувствие на отбора от северозападна Англия не липсва, но според мениджъра на “свинските крачета” Сам Алърдайс, то по-скоро би могло да помогне, отколкото да навреди на тима му. Големия Сам е убеден, че отборът му ще покаже всичко, на което е способен и срещу Локомотив (Пловдив) утре.

- Господин Алърдайс, мислите ли, че първото участие на отбора Ви в евротурнирите би могло да промени манталитета на тима и имат ли вече по-голямо самочувствие вашите футболисти?
- На първо място очаквам огромно вълнение у тях и затова се надявам, че утрешният двубой ще се превърне в знаменателно събитие за нас, тъй като, както казахте, това е първото ни участие в Европа. Футболистите и феновете осъзнават колко голяма отговорност е това за нас и затова смятам, че ще успеем да ги зарадваме с добро представяне и победа, която пък да ни помогне да се класираме за груповата фаза. Надявам се, че след срещата няма да има много контузени играчи, защото след това ни чака мач срещу Манчестър Сити в Премиършип. Ще се опитаме да се представим подобаващо в Европа и по този начин да постигнем нещо повече и във Висшата лига.

- Последният мач на Болтън - срещу Блекбърн (0:0), не бе особено атрактивен, но за сметка на това в него състава демонстрира много добра тактика и не допусна гол. Възнамерявате ли да играете така и в Европа?
- Всъщност срещу Роувърс се представихме така, просто защото те наложиха този стил на игра. Блекбърн направи така, че от решаващо значение в двубоя да бъде единствено физическото надмощие, което не бе особено добре за нас. Надяваме се, че срещу Локомотив ще имаме повече пространства в предни позиции, които да използваме, за да си разиграваме топката и да създаваме положения, така както ние можем.

- Вярно ли е, че за Вас мачовете във Висшата лига са по-важни от тези в турнира за Купата на УЕФА?
- Двубоите в Премиършип са изключително важни за нас, защото единствено чрез тях можем да се усъвършенстваме на домашно ниво. Както знаете, статута ни във Висшата лига не е особено постоянен. Често сме изпадали в долната дивизия напълно заслужено, което пък неминуемо водеше до продажбата на ключови футболисти. Но въпреки това ние винаги сме се опитвали да бъдем единен отбор.

- Срещу Блекбърн Иван Кампо игра като десен защитник. Ще продължите ли да го използвате в тази зона или неговото място е в средата на терена?
- Не, Иван игра на тази позиция просто защото титулярният ни играч на този пост беше контузен. Кампо се справи добре в тази своя дефанзивна роля, но занапред той ще продължава да играе в халфовата линия, както винаги го е правил.

- Кои футболисти на Локомотив можете да определите като най-опасни?
- Знам, че Локомотив разполага с двама добри нападатели. Освен това и средната линия на тима не е за подценяване. Имена не мога да си спомня, но знам, че един от най-добрите играчи в състава на българите е наказан за мача (б.р. Мартин Камбуров), което ще се опитаме да използваме максимално.

- Предполагам, че вече сте гледали мачове на Локомотив или може би победата на ЦСКА над Ливърпул на “Анфийлд”?
- Да, гледах мача на ЦСКА. Дори бях на “Анфийлд” и останах приятно изненадан от тяхното представяне. Ако съдим по поведението на ЦСКА, то мачовете ни с Локомотив могат да се окажат доста трудни.

- Както е известно, президентът на Локомотив бе застрелян преди 3 седмици. Мислите ли, че това би могло да отслаби българите или може би да ги направи по-силни?
- Не съм убеден, че това може да окаже някакво влияние, особено тук в Англия. Мисля, че българските футболисти ще пристигнат с ясното съзнание, че идват в страна, където футболът е на изключителна почит и емоционалните падения не се толерират. Всички знаят за нашето първенство, което безспорно е едно от най-добрите в Европа. Точно затова мисля, че и при тях вълнението от това, че играят в Англия ще бъде доста голямо.

- В последно време се тиражират спекулации, според които Вие ще замените Свен Йоран Ериксон начело на английския национален отбор. Как бихте коментирали това?
- Засега съм се съсредоточил изцяло върху работата ми с Болтън, а освен това сегашния селекционер на Англия очевидно не смята да напуска. Но, разбира се, за мен би било чест да бъда начело на националния отбор, който за съжаление в момента не се представя много добрe.

- През последните години Болтън си спечели реноме на отбор, който умее да всява страх у именитите си противници в Англия. Когато обаче тимът играе срещу отбори от втората половина на таблицата, нещата сякаш не са толкова позитивни?
- Напълно съм съгласен с това. Понякога отборът ни прави невероятни мачове срещу големите имена в Англия и ги побеждава, но пък след това идват поредица от неприятни резултати и то срещу отбори, които дори не могат да бъдат наречени от нашия калибър. Това, между другото, е едно от нещата, върху, които работим усилено и се надявам, че през този сезон ще можем да побеждаваме както малките, така и големите отбори.

- Това лято привлякохте мексиканецът Харед Борхети. Какво очаквате от него и би ли могъл той да бъде идеалният партньор на Кевин Дейвис и Стелиос Янакопулос в атаката на тима?
- По-скоро смятам да го използвам като заместник на Дейвис, когато е необходимо. Не съм изключил и вариант в отделни двубои да разчитам на трима нападатели, но тази моя идея е в процес на разработка. При всички положения обаче Борхети влиза в моите планове, независимо дали е на резервната скамейка или на терена.

- В Болтън има доста играчи, които имат опит в евротурнирите – Джей-Джей Окоча, Иван Кампо, Гари Спийд. Ще помогнат ли те на отбора утре?
- Определено. Тяхното присъствие на терена просто е наложително, особено в утрешния мач. Да не забравяме все пак и Янакопулос, който е европейски шампион с Гърция, както и бранителят Бруно Н`Готи, Хидетоши Наката и Ради Джаиди. Ще използваме техния опит, за да се класираме за груповата фаза.

- В Локомотив има общо четирима играчи, които играят за националния отбор на България. Какво мислите за него в тази връзка?
- Онзи ден гледах мача ви с Исландия на DVD. Един от играчите на Локомотив (б.р. Георги Илиев) отбеляза гол и със сигурност няма да се поколебае да го направи и срещу Болтън. Затова ще бъдем внимателни.

- Може ли Болтън да подцени Локомотив в реванша, ако постигне добър резултат в първата среща на своя земя?
- Не, това няма да стане, убеден съм.

Интервюто е на www.Focus-sport.net.
Още по темата: общо новини по темата: 38
29.09.2005
28.09.2005
28.09.2005
28.09.2005
28.09.2005
28.09.2005
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев обяви колко са продадените билети за мача с Левски
Министър Цоков даде старт на държавните отборни първенства по шахмат
Гонзо: Евентуален фалит на Локомотив и Спартак би бил смъртоносен за българския футбол
Пловдивски съдия с назначение за европейските клубни турнири
Юноша на Ботев се завърна от контузия, повикаха го в националния отбор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: