Марица и Спартак направиха миролюбиво 1:1 в малкото пловдивско дерби

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:30 / 17.09.2005
735
Пред рекордните за мач от "Б" група 2 000 зрители Марица и Спартак не успяха да се победят, завършвайки 1:1 в малкото пловдивско дерби.

Двата отбора играха открит, изпълнен с много единоборства футбол. Дамата старши треньори Николай Киров и Тенчо Тенев, бяха заложили на наситена средна линия на терена, което превърна срещата в истинска битка без почти никакви положения пред двамата вратари.

През първото полувреме нямаше нищо интересно за отбелязване. Марица успя да осъществи лек домакински териториален превес, но нищо повече.

Втората част бе малко по-интересна, най-вече заради падналите два гола. Първо още в началото на полувремето Якимов от символичните гости засече една топка в наказателното поле на домакините и откри резултата.

В средата на втората част в игра за домакините от Марица влезе Площаков и значително раздвижи играта на "кършаклии". Негов удар в 80-та минута бе избит с вещина от вратаря Попов. 6 минути по-късно обаче стражът на Спартак бе принуден да вади топката от мрежата си след перфектно изпълнен пряк свободен удар от Площаков.

Сред многобройните зрители можеше да се видят почти всички имена от близкото и далечно минало на пловдивския футбол, както и малка, но много гласовита и колоритна агитка на спртак, която въоръжена със знамена и трансперанти внасяше свежест и не позволи на някой от зрителите да заспи.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).