Шефът на съдиите: Атаката към Железов започна първо от Христо Крушарски

Автор: Стойчо Генов
Коментари (2)
08:54 / 08.03.2021
2865
Председателят на съдийската комисия към БФС Костадин Гергинов каза доста интересни неща за рефера Валентин Железов, който се провали в дербито между ЦСКА-София и Локомотив (Пловдив).

"Да, на практика нямаше мач, в който да няма претенции към съдиите. Опитахме се да включим и млади, и международни съдии, които допуснаха грешки и дадоха повод за тези атаки. Атаката към Железов започна още в четвъртък вечерта, когато ми се обади собственикът на Локомотив (Пловдив) с молба да предам негови думи към съдията Железов, че той контактувал с някой си, че пиел кафето си с някого... При моя отказ да направя това нещо, последваха и други атаки. Интересното е, че само чистачката в клуба не се обади и не публикува нещо по сайтове. Аз пожелах късмет на съдията преди мача и това ще бъдат моите думи към съдиите преди всеки мач. Не мога да се обадя и да им казвам внимавай за това, внимавай за този, за онзи", заяви Гергинов пред БНТ.

"Тази психологическа атака може да я разбере само този, който я преживявал. Провеждайки обучението с ВАР, имах възможност да се видя с много от водещите съдии и им казах, че от тях се иска да прилагат правилата на играта такива, каквито са и са свободни да контактуват, с когото искат, но всичко свършва с момента, когато се прекрачи страничната линия. Там свършват тези ангажименти и те трябва да прилагат правилата на играта. По мое мнение след психологическата атака, Железов се справи добре. Не даде повод на никого да смята, че е предрешил изхода на мача. 55 нарушения бяха отсъдени, голяма част от тях са за презастраховане, за да не дадем повод на никого да ни упреква. Имаше и грешки в някои от отсъжданията, но това са част от играта", допълни още шефът на Съдийската комисия.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).