Треньорът на Академик: Когато отношенията в отбора са приятелски, ефектът е по-голям

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
09:32 / 18.03.2021
1957
Треньорът на Академик (Пловдив) Йордан Янков изтъкна нещата, които са се оказали решаващи при успеха на неговия тим с 96:68 над Куманово, който класира пловдивчани за финалнача четворка в балканската лига. 

"Не мога да кажа, че в първата фаза сме подценили Куманово, но и при двете ни загуби не издържахме физически, защото се намирахме в поредица от срещи. Тези два мача сега бяха много важни - за да покажем, че можем да ги победим и заради класирането във финалната четворка на Балканската лига. Куманово е добър отбор с добри играчи, но ние бяхме пределно мотивирани", заяви Йордан Янков след края на двубоя.

"Момчетата спазваха геймплана, имаха висок процент от тройката, извлякохме и поуки от турнира за Купата на България и успяхме да поработим. Видя се, че сме вдигнали нивото на тима. Забелязал съм, че когато атмосферата и отношенията в отбора са спокойни и приятелски, ефектът е по-голям. Разбира се - когато трябва - се повишава тон. Имаме представа от Апоел Холон, който е много качествен отбор, ще направи необходимия скаутинг, за да продължим да радваме феновете ни", допълни още младият пловдивски специалист.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 1
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).