Русен Русев спечели първата премия за активност на колообиколката на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:56 / 08.09.2009
672
Колоездачът на пловдивския КК „Цар Симеон 1898" Русен Русев спечели първата премия за активност от 59-ата Международна колоездачна обиколка на България, която стартира от София вчера.

Първият етап от столицата до Троян, 161 км, изкова трикратрият победител в Обиколката - Ивайло Габровски /КК „Несебър/, който облече жълтата фланелка на победителите. Иво заедно с Владимир Коев-Пиранята атакуваха успешно преди височинното изкачване на Беклемето. Двамата се откъснаха се пред основната група и в същия ред финишираха в Троян. Първи - Габровски, втори - Коев на 30 секунди след победителя. Трети е ветеранът Павел Шуманов. Иначе Русев започна успешно представянето на тима на „Цар Симеон 1898".

3 километра след острия старт на КПП Кремиковци 25-годишният бегач направи успешна атака и се откъсна с повече от 200 метра от основната група. И докато колоната се адаптира към мръсното дъждовно време, Русев изненадващо увеличи преднината си на повече от 200 метра и първи пресече финалната линия, спечелвайки първата премия в етапа София-Троян. Наградата за тази премия на Русен бе осигурена от народния певец Георги Димитров-Разтоката.

Новопривлеченият от „Диверданж" люксембургски национал и дебютант в „Цар Симеон 1898" Клод Волтер пък бе близо до спечелване на височинна премия от ІІ категория на Гълъбец. 26-годишният люксембурец обаче не успя да разчете силите си в последните 2 километра и остана четвърти, спечелвайки само една точка в класацията за катерачи. Така зелената фланелка за катерач №1 облече младият национал на Казахстан Александър Шушемойн. Казахстанецът спечели общо 5 премии - 3 за катерачи и 2 за активност и така облече и бялата фланелка на червени точки. Втори след него засега в същите две класации е унгарецът Ищван Чираци. Бялата фланелка за най-добър млад колоездач до 23-годишна възраст облече Мартин Грашев от КК „Несебър".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).