Станахме за смях на цяла Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:06 / 13.10.2005
890
Българският национален отбор по футбол стана за смях на цяла Европа след като не успя да победи джуджето малта в световна квалификация играна в Ла Валета.

Нетолкова резултата колкото бездушната и безидейна игра игра на националите ни вбесиха българският футболен запалянко.

"Трикольорите" ни не си даваха никакъв зор в мача и очакваха амбицираните малтийци сами да се бият. "Звездите" ни Димитър Бербатов и в най-голяма степен Мартин Петров бяха далеч от това което могат. Марто тотално се изолира от играта и повече се пазеше от топката отколкото да е търсеше, оправдавайки се с контузия. Същият този "контузен" Мартин Петров съм сигурен, че ще се раздаде и няма да спре да тича от първата до последната минута в предстоящият шампионатен мач на своя атлетико в столичното дерби с Реал (Мадрид). Явно обаче националната фанелка не е достойна за подобни усилия.

Единствено играещите във вътршното ни първенство и чакащи трансфер зад граница Емил Гъргоров и Георги Илиев се опитваха да правят нещо на терена, но не срещнаха разбиране от съотборниците. Особенно инертен бе и Димитър Бербатов, който цял мач седеше в засада и не си правеше труда да се изтегля пред защитата.

Все пак нашите първи стигнаха до попадение. В 67-ата минута след центриране от ляво в наказателното поле Георги Илиев достигна топката и акробатично е подаде към Чавдар Янков, който на празна врата нямаше как да сгреши.

Националите ни обаче решиха, че са си свършили работата и напълно спряха да се движат по терена. Логичното се случи в 79-та минута, когато Барбара се разходи из цялата ни защита направи си двойно с Елин Топузаков и прекара топката под отчаяния плонжна вратаря Колев.

Така българският национален отбор завърши по срамен начин едни от най-неуспешните си световни квалификации.



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).