Две големи шампионки уважиха Европейския ден на спорта в СУ "Димитър Матевски"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (1)
13:01 / 24.09.2021
3208
Две европейски шампионки се включиха днес в Пловдив в 7-ото издание на Европейския ден на спорта в училище, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Празникът се проведе в двора на СУ "Димитър Матевски" и в него участваха лекоатлет №1 на България за 2020 година и Спортист №1 на страната за 2015 година Габриела Петрова, както и европейската шампионка по таекуондо-ITF Любина Лесова.

Двете призоваха децата да спортуват активно, като освен това проведоха обща загрявка. Габи Петрова и Любина Лесова поздравиха учениците за добрата им физическа подготовка, като съществен принос за това има и баскетболната легенда Цонка Вайсилова. Гост на събитието бе и кметът на район "Тракия" Костадин Димитров.

Европейският ден на спорта в училище се провежда всеки последен петък на месец септември и се координира от сдружение БГ Бъди активен. Неговата цел е да запознае децата с нови възможности за спортни занимания, да насърчи интереса им към здравословния начин на живот и да ги мотивира да се движат редовно.

СУ "Димитър Матевски" стане и първото училище домакин на кампанията "Искам да съм полезен ... в училище“, която стартира в район "Тракия". В рамките на няколко месеца училищата от района ще имат възможност да се състезават за най-голямо събрано количество пластмасови бутилки. Поради тази причина в двора на училището бе разположена арт инсталацията Шишеяд, която ще събира бутилките.

Гледайте в прикаченото видео как протече спортния празник в СУ "Димитър Матевски"!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 26
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).