Ботев постигна заслужена победа над Марек

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
18:14 / 15.10.2005
961
Ботев залужено победи гостите от Марек в днешния мач от 9-ти кръг на "А" групата на родното ни първенство. Лошото време и дъждът попречиха на феновете да понапълнят стадиона. Малко над 3000 души наблюдаваха двубоя на живо от трибуните на стадион "Христо Ботев".

Първото полувреме започна с традиционния домакински натиск на пловдивчани. Ботев изпусна откриване на резултата още във втората минута, когато при изключително чисто положение Недко Миленов пропусна да вкара топката с неточен удар, минал метър-два над вратата на гостите. Няколко поредни неуспешни контраатаки последваха в следващите минути, когато в 32-та минута капитанът на отбора бе точен и откри резултата. До края на полувремето двата отбора си размениха няколко неособено интересни атаки, завършили без успех.

Второто полувреме започна със по-силна игра на Марек в сравнение с първата част. Ботев обаче също играха силно и не допуснаха Марек да диктуват мача. Няколко сериозни пропуска регистрира Ботев и през второто полувреме. "Канарчетата" правеха дорби и силни атаки, но винаги завършваха неуспешно. Ясен Петров вкара в игра за първи път от доста време насам Емо Урумов, който страдаше от контузия. В 86-та минута гостите изпуснаха нервите и се стигна до лек сблъсък с размяна на шамари между двата отбора. Съдията Ахмед Ахмед отново не показа добро отношение към Ботев и безпристрастност. В 91-та минута играч на Марек направи нарушение аналогично на това на Йордан Минев в 89-та минута, но футболистът в червено не получи картон, за разлика от Минев.

Така Ботев си осигури 3 точки, с които се отделя по-далеч от изпадащата групичка в дъното на таблицата. Това бе и първият мач на пловдивчани, спечелен под съдийството на Ахмед Ахмед.

Можете да проследите мачът минута по минута ТУК.


Виж коментарите (15)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).