Опитен треньор, печелил 3 титли и 3 Купи на България, поема волейболния Локомотив

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:12 / 01.10.2021
2492
Изключително опитен треньор със сериозни успехи в България застава начело на ПСК Локомотив (Пловдив) за новия сезон в мъжката волейболна Суперлига. Става въпрос за Мирослав Живков, с чието привличане ръководството на черно-белите започва изграждане на дългосрочен проект в клуба.

През миналия сезон ПСК Локомотив Пловдив бе воден от Владимир Орлов, който в момента е треньор на женския национален отбор на Украйна.

"Дойдох в ПСК Локомотив заради перспективата за работа по дългосрочен проект. Пловдив винаги в годините е имал сериозна школа, която е дала доста на българския волейбол. Това е град със сериозен интерес към този спорт, както и много добри условия за работа. Имам амбициите да бъда част от новия проект на ПСК Локомотив и заедно да се опитаме да направим нещата по най-добрия начин за бъдеще", коментира пред bgvolleyball.com Мирослав Живков.

 Той уточни, че се работи по селекцията, като следващата седмица ще бъдат обявени новите имена в състава.

Мирослав Живков има дългогодишна практика като треньор на мъже и жени. Той е печелил 3 шампионски титли и 3 Купи на България с общо 3 отбора (един мъжки и два женски).

Започва още през 1999 година като наставник на юноши в ЦСКА, а във визитката си има много успехи. Печели два пъти Купа България с мъжете на Добруджа 07 през 2015 и 2017, а през 2016 извежда волейболистите на Добрич до шампионската титла в Суперлигата.

При жените извежда ЦСКА до двоен триумф през 2003 година, като печели титла и Купа България. След това води Славия в периода 2003-2007 година, като отново стъпва на златния връх и с "белите“. Водил е Пирин (Разлог) и иранския Сайпа, информира още bgvolleyball.com. Бил е треньор на национални селекции при подрастващите, както и помощник в мъжкия национален отбор.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).