Пловдив ще има две нови зали за волейбол и баскетбол

Автор: Стойчо Генов
Коментари (5)
13:17 / 13.10.2021
3688
Кметът на Пловдив Здравко Димитров разкри подробности за двете тренировъчни зали за волейбол и баскетбол, които предстоят да се изграждат в район "Западен", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Проектираме две нови зали. Още като районен кмет, отредих един терен само за зала. Сега ще се възползваме. Дължим го на волейбола и баскетбола. Те ще са тренировъчни зали, но ми се иска да станат малко по-големи, за да се играят там и мачове от вътрешното първенство", заяви Зико пред камерата на Plovdiv24.bg.

"За мен не е приятно да гледам Марица 7-8 пъти шампиони и да ги награждават все в други градове. Това е обидно. Баскетболният Академик Пловдив също играе добре, но нямат зала момчетата. Теренът е до училище "Кирил и Методий“. Спомням си, че навремето имах и съдебни спорове за този терен, но успях и го отредих за спорт. Остана си такъв и не се застрои за друго. И сега ще имаме възможност да го реализираме", уточни кметът.

"Колкото за седалките за стадион "Христо Ботев“ - когато са купувани, те са си били нормални. Сега изискванията на УЕФА са други - не е някаква прищявка от наша страна. Предстои да обявим конкурс за купуване на новите седалки, както и за тревното покритие", допълни Здравко Димитров.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на кмета в кулоарите на Общински съвет!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 1
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).