ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (21) | Вчера (29)
Стоичков става лице на борбата със засушаването и пустините
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:48 / 21.10.2005Коментари (1)478
©
Общото събрание на Обединените нации, на своето петдесет и осмо редовно заседание, прие резолюция A/RES/58/211, която обявява 2006 за Международна година на пустините и засушаването.
Според изчисленията, повече от 1 милиард души вероятно най-бедните и най-пренебрегваните, в повече от сто страни по света живеят в постоянен страх от засушаване. Тези хора обикновено живеят в близост до или в безводни, полуобезводнени и полувлажни климатични зони. Засушаването може да бъде причинено от много неща и обикновено заедно с други, например човешки и природни фактори: обезлесяване, прекомерно развитие на земеделието, химическо замърсяване, промяна на климата, суша и др.

С писмо 06.10.2005 г. Изпълнителният секретар на Секретариата на Конвенцията за борба срещу засушаването г-н Хама Арба Диало отправи официална покана до Националния селекционер Христо Стоичков да стане едно от лицата на Годината на пустините и засушаването за да ни помогнете в разпространението на посланието на Годината на новото поколение. В писмото Г-н Диало пише:

“Признавайки многобройните Ви постижения на успешен спортист и Вашата открита отдаденост на каузата за устойчиво развитие, имаме удоволствието да Ви поканим да се присъедините към това предизвикателно начинание в качеството си на “Почетен говорител на Международната година на пустините и засушаването”. Вашата кариера в страни като Испания, Италия, Саудитска Арабия, Япония и Съединените щати, както и наградите “Златната обувка” и “Златната топка” несъмнено Ви определят като идеалния разпространител на нашата идея сред бъдещите поколения.
Уникалната комбинация от качества и квалификация представляват за нас най-добрата гаранция за успешно партньорство при честването на Международната година на пустините и засушаването. Като лице на тази Международна година, Вашата уместна подкрепа би била много ценна за поднасяне на посланието на хората от пустинните райони към света.
Вашият глас може да всее голям респект сред всички области на глобалната общественост и да допринесе до голяма степен за насочване на общественото внимание върху нашата идея. Присъединявайки се към честванията на Международната година на пустините и засушаването, аз съм сигурен, че Вие ще дадете гласност по този въпрос сред международната общественост”.

Първото събитие, в което Христо Стоичков е поканен да участва е официалното откриване на Международната година на пустините и засушаването, което ще се състои на 2 ноември 2005 г. по време на Общото събрание в Ню Йорк.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.10.2005 г.
0
 
 
лошо става за ИВАН СЛАВКОВ тои овича да си ПИЕ РАКИЯТА С ВОДА
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Министър Цоков даде старт на държавните отборни първенства по шахмат
Гонзо: Евентуален фалит на Локомотив и Спартак би бил смъртоносен за българския футбол
Пловдивски съдия с назначение за европейските клубни турнири
Юноша на Ботев се завърна от контузия, повикаха го в националния отбор
Нова оставка в Първа лига! Хебър също остана без треньор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: