Стоичков става лице на борбата със засушаването и пустините

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:48 / 21.10.2005
479
Общото събрание на Обединените нации, на своето петдесет и осмо редовно заседание, прие резолюция A/RES/58/211, която обявява 2006 за Международна година на пустините и засушаването.
Според изчисленията, повече от 1 милиард души вероятно най-бедните и най-пренебрегваните, в повече от сто страни по света живеят в постоянен страх от засушаване. Тези хора обикновено живеят в близост до или в безводни, полуобезводнени и полувлажни климатични зони. Засушаването може да бъде причинено от много неща и обикновено заедно с други, например човешки и природни фактори: обезлесяване, прекомерно развитие на земеделието, химическо замърсяване, промяна на климата, суша и др.

С писмо 06.10.2005 г. Изпълнителният секретар на Секретариата на Конвенцията за борба срещу засушаването г-н Хама Арба Диало отправи официална покана до Националния селекционер Христо Стоичков да стане едно от лицата на Годината на пустините и засушаването за да ни помогнете в разпространението на посланието на Годината на новото поколение. В писмото Г-н Диало пише:

“Признавайки многобройните Ви постижения на успешен спортист и Вашата открита отдаденост на каузата за устойчиво развитие, имаме удоволствието да Ви поканим да се присъедините към това предизвикателно начинание в качеството си на “Почетен говорител на Международната година на пустините и засушаването”. Вашата кариера в страни като Испания, Италия, Саудитска Арабия, Япония и Съединените щати, както и наградите “Златната обувка” и “Златната топка” несъмнено Ви определят като идеалния разпространител на нашата идея сред бъдещите поколения.
Уникалната комбинация от качества и квалификация представляват за нас най-добрата гаранция за успешно партньорство при честването на Международната година на пустините и засушаването. Като лице на тази Международна година, Вашата уместна подкрепа би била много ценна за поднасяне на посланието на хората от пустинните райони към света.
Вашият глас може да всее голям респект сред всички области на глобалната общественост и да допринесе до голяма степен за насочване на общественото внимание върху нашата идея. Присъединявайки се към честванията на Международната година на пустините и засушаването, аз съм сигурен, че Вие ще дадете гласност по този въпрос сред международната общественост”.

Първото събитие, в което Христо Стоичков е поканен да участва е официалното откриване на Международната година на пустините и засушаването, което ще се състои на 2 ноември 2005 г. по време на Общото събрание в Ню Йорк.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).