Тунчев: Кошмарът Болтън ще ме преследва винаги

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
10:44 / 28.10.2005
1005
Сашо, головете ви срещу ЦСКА ще ви помогнат ли да забравите мача с Болтън?

- Едва ли. Сигурен съм, че този неприятен спомен ще ме преследва до края на живота. Винаги обаче ще се сещам и за тези два гола, които вкарах на Армията. Жалко, че не стигнаха поне за равенство, но това не означава, че нямат стойност. По време на мача се радвах много, защото до края вярвах, че можем да победим
Да си призная, не съм си и мечтал за подобно постижение.

- Мнозина твърдят, че головете ви са били случайни.

- Отстрани може да са изглеждали като случайни, но не е така. Всички футболисти имат поставени задачи, а моята е при центриранията отляво да атакувам предна греда. Така стана и първият гол. При втория пък изостанах да посрещна избита топка, Мето Стойнев ми я върна и аз не се поколебах да шутирам, защото съм го правил много пъти на тренировка.

- След убийството на Георги Илиев като че ли всички отписаха Локомотив (Пд).

- Точно затова се радвам, че показваме добра игра - и срещу ЦСКА, и срещу Славия. Излязохме спокойни, без обикновената скованост за такива мачове и това много ни помогна. Казахме си в съблекалнята, че ще играем за клуба и за самите нас. Това ни амбицира много повече от каквато и да е премия.

- Като заговорихте за премии, как приехте драстичното намаляване на заплатите?

- Нямам право да отговарям на такива въпроси. Всичко, свързано с премии и заплати, е клубна тайна.

- Малко след убийството на Георги Илиев треньорът Едуард Ераносян бе уволнен. Как приехте решението на ръководството?

- Лично аз останах изненадан, защото не очаквах тази смяна. Но ръководството е за това - да взима решения. С Ераносян Локомотив (Пд) постигна най-големите си успехи, феновете го обичаха, футболистите също. Но нищо не е вечно. Това са реалностите не само във футбола, но и в живота.

- С какво Ераносян ви спечели?

- С отношението си към играчите. Има добри треньори, които обаче нямат подход към футболистите. А Ераносян знаеше кога и как да се обърне към всекиго. Понякога на четири очи, друг път в съблекалнята. Но никога пред външни хора и пред медиите. Така успяваше да запази самочувствието на всеки от нас, дори когато е играл слабо. А знаете, че футболист без самочувствие не става за нищо. За да ти повярват другите, е нужно сам да си вярваш.

- Говори ли с вас след злополучния мач с Болтън?

- Да, и нито веднъж не ме упрекна за автогола. Искаше да разбере как се е стигнало до него, защото понякога отвън нещата изглеждат по различен начин.

- Предполагам, че сте гледали записа на въпросната ситуация. Възможно ли бе да предотвратите автогола?

- Не знам. Колкото и да го гледам, не виждам какво можеше да направя. Има такива моменти, в които не ти върви. След като Стоян Колев ми извика, аз си дръпнах крака, но се подхлъзнах и топката ме удари в коляното. И влезе във вратата.

- Разплакахте се след мача, което не е типично за футболистите. Кой ви помогна да преодолеете мъката си?

- Най-вече приятелката ми Биляна, която няколко дни не се отделяше от мен. Близките ме окуражиха, колегите също. Благодарен съм най-вече на Кирил Котев, който ми помогна много да забравя мача с Болтън. Не на последно място и феновете. След реванша с англичаните си тръгнах с кола от Бургас за Пловдив и на една бензиностанция се засякох с момчета от агитката. Всички ме наобиколиха и се надпреварваха да ме прегръщат. Пяха специално за мен.
Тогава чух едни от най-хубавите думи в живота си
Винаги ще съм им признателен. Феновете на Локомотив (Пд) са много верни. Това винаги ми е харесвало.

- Името ви е спрягано за трансфер в ЦСКА. Може ли още през пролетта да облечете червения екип?

- Всичко е възможно, но как да отговоря, след като никой от ЦСКА не ме е търсил. Имам договор с Локомотив до 2008 г., всичко зависи от шефовете. Но предполагам, че няма да се бърза с продажба на играчи. Поне до избирането на нов президент в началото на декември. Дано се намери някакъв вариант, защото всеки добър футболист иска да се развива.

- А имате ли договор с мениджър?

- Нямам. Но имам приятел, който е мениджър. Казва се Светльо Нончев и му имам пълно доверие. Играхме заедно в Хебър. Договорът е формалност и ще го подпиша на секундата, в която се наложи.

- Ясно е, че евентуален трансфер зависи от шефовете, но лично на вас играе ли ви се в ЦСКА?

- Ами на кого не му се играе? В момента ЦСКА е най-добрият отбор, с най-добрите футболисти - Мурад Хидиуед, Велизар Димитров.
Като дете симпатизирах на червените но откакто съм в професионалния футбол, стискам палци само за моя отбор.

- Добрата седмица за вас започна с повиквателна за националния отбор.

- Надявам се, че в мачовете с Грузия и Мексико ще имам достатъчно време да убедя Христо Стоичков във възможностите си. Досега няколко пъти получавах покана, но не играх. С изключение на контролата с Турция. Може би затова още не се чувствам част от отбора.

- Какво обичате да правите през свободното си време?

- Прекарвам го с приятелката си Биляна и ротвайлера Берман, който е на 2 г. и 4 месеца. Играем си с кучето, правим дълги разходки в парка Лаута. Часовете, прекарани с него, много ме разтоварват.

- Приятелката ви не ревнува ли?

- Не, тя му е кръстница и много се грижи за него. Дори понякога му позволява да спи при нея.

- Събирате ли се често след тренировка със съотборниците си?

- Да, това е една от причините за добрия колектив в Локомотив. След мач имаме задължителни семейни излизания, а през седмицата се събираме по мъжки.

- Да не си правите ергенски партита?

- Не, не. Обикновено гледаме мачове от Европа и след това се прибираме по домовете си.

Интервюто е на "7 дни спорт".


Виж коментарите (7)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).