Мъри Стоилов: В Ботев (Пд) вече са стабилни, те извървяха тяхната Голгота

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:50 / 03.12.2021
2928
Треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели преди двубоя на "сините“ срещу Ботев (Пловдив), че на тимът не му трябва спокойствие, а футболна агресия.

Двубоят Левски - Ботев (Пд) е в събота от 15:00 часа.

"Всички футболисти ще могат да вземат участие в двубоя срещу Ботев. Мартин Петков вече е възстановен, но не е готов за игра с топка. Съперникът израстна много през последната година, но все пак ние трябва да се концентрираме върху нашата игра. Изключително спокойно изиграват ситуациите. Ако ние се представим на максимума на възможностите си, ще победим", започна коментара си наставникът на Левски.

"Ботев“ си мина през тяхната Голгота. Вече са стабилни. Вървят и в игрови план напред. Всичко зависи от нашия отбор как играе, ако ние се представим добре, много малко ще зависи от тях. Изключително важно е как ще се представим във фаза защита. Убеден съм, че като последен мач на "Георги Аспарухов“ за тази година трябва нашите футболисти да играят на максимума на възможностите си. Спокойствие не ни трябва, а самочувствие увереност и футболна агресия. Това са нещата, които "Левски“ трябва да търси в следващия мач. Показвали сме, че можем да играем по-добре отколкото играхме в последните мачове“, допълни Станимир Стоилов.

"До ден днешен се справяме. Колкото повече мачове играят футболистите, толкова повече вдигат нивото си. Ако мачът беше в 17-17:30 часа, щяхме да имаме повече време. Можехме да направим лека сутрешна тренировка. Не трябва да търсим под никаква форма извинения за сгъстения цикъл. Аз като треньор и футболист съм играл с месеци сряда-събота или неделя-четвъртък. Нормално е всеки един футболист да изиграе за месец пет-шест мача. Умората повече е в главата на човека. Винаги ние като отбор и аз като треньор трябва да отговаряме на критериите за Левски. При нас големи размествания не правим, защото имаме един състав, който се върти. Имаме време до мача да изберем състава, който според нас може да се представи по най-добрия начин", продължи коментара си треньорът на Левски.

"Прекалено лесно допускаме противника да достига до нашата защита. Атакуващите ни футболисти трябва повече да отнемат топката. В мача с Царско село прекалено лесно ги допускахме до нашата линия на защитата. Естествено, след като искаме от защитници да изнасят топката от тях да започват комбинации, е нормално да изискваме от нападателите да отнемат топката. Всеки футболист трябва да участва и в двете фази на играта. По принцип държа всеки футболист да играе всеки мач и да показва всичко. На този етап няма нито един футболист, който да не е показал, че иска да се учи. За мен е най-важното те да искат да се учат и да спазват тактическата дисциплина. Ако го правят и спазват принципите на Левски, не виждам причина да се разделяме с тях“, завърши Станимир Стоилов.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на Станимир Стоилов!



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).