Ботев падна тежко с 4:1 от Беласица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (29)
18:34 / 29.10.2005
1154
Ботев Пд бе разгромен от петричкия тим на Беласица в днешния мач от XI кръг на А ПФГ. Пловдивчани не успяха да вкарат нито един гол, а крайният резултат 4:1 бе оформен след автогол на петричани.

Головата канонада на стадион "Цар Самуил" започна още в 8-та минута, когато Даскалов от домакините мина зад защитата на Ботев и вкара без проблем топката в мрежата зад Станев. Младокът и днес бе на вратата на "жълто-черните", тъй като титулярният вратар все още не се е възстановил напълно от контузията си. Едва три минути по-късно дойде и вторият точен изстрел във вратата на гостите. След объркване в защитата на Ботев Пд Йордан Стоилов удвои резултата в полза на Беласица в 11-та минута. В остатъка от първото полувреме играта се водеше предимно пред вратата на Ботев, като домакините не дадоха шанс за сериозна атака на Ботев. Домакинският натиск бе пълен и футболистите се прибраха за почивка при 2:0 за домакините.

Втората част започна отново силно за домакините. Ясен Петров направи две смени на почивката и вкара Какалов на мястото на Саидходжа и Боби Димитров на мястото на Въргов. Това обаче не попречи на домакините особено и в 50-та минута отново Йордан Стоилов бе точен, този път от пряк свободен удар. Едно от най-чистите положения за пловдивчани дойде в 59-та минута, когато Боби Димитров направи фрапантен пропуск. Необозпокояван от няколко метра стреля с глава, но бе неточен и не успя да отбележи. Така се стигна и до 4-ти гол на домакините в 71-ва минута, когато Венцислав Иванов се разписа при изпълнение на дузпа. В последната минута на мача Веселин Минев стреля към вратата на Беласица, но вместо мрежата нацели футболист на домакинте. Топката рекушира в тялото на
защитника и влезе във вратата.

Така Беласица се изкачват с 3 места нагоре и изпреварват Ботев във временното класиране на А ПФГ.


Виж коментарите (29)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).