Ботев взе дербито с 1:0, спектакъл на трибуните

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (353)
16:20 / 31.10.2009
50919
Ботев взе 89-то пловдивско дерби, побеждавайки Локомотив с 1:0. Емануеле Морини реализира единственото попадение в 85-та минута. Двата отбора си размениха множество положения пред двете врати. В края на двубоя двата отбора си спретнаха меле на терена.

"Канарчетата" започнаха по-добре двубоя и организираха няколко опасности. Най-чистото положение пропусна Ребека, който бе изведен сам срещу вратаря Кирил Акалски, успя да го преодолее, но топката премина покрай гредата.

"Жълто-черните" пропиляха още няколко добри възможности.

"Смърфовете" също отговориха на предизвикателството, като в средата на полувремето вдигнаха оборотите и на свой ред организираха няколко опасности. Даксон Да Силва бе изведен на два пъти в наказателното поле, но с гръб към вратата и бе успешно блокиран от бранителите.

"Черно-белите" започнаха по-добре и второто полувреме, като натиснаха своите домакини, но пропиляха няколко изгодни положения за гол. Наставникът Иван Маринов извърши 3 принудителни смени заради контузии на Георги Мечечиев, Евертон Джилио и Рафаел.

В края на полувремето "канарчетата" на свой ред вдигнаха оборотите и така след няколко опасности и закономерно отменен гол, стигнаха до победното попадение. След центриране от корнер Даниел Ола надскочи всички, топката стигна до Морини, който от воле с левия крак реализира за 1:0.

В края на двубоя двата отбора си спретнаха жесток бой в центъра на терена, като сред главните действащи лица бяха вратарите Кирил Акалски и Лилчо Арсов.


Виж коментарите (353)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).