Стефка Костадинова номинирана за шеф на БОК

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:34 / 07.11.2005
703
Българската федерация по лека атлетика издигна кандидатурата на Стефка Костадинова за председател на Българския олимпийски комитет. Управителният съвет на БФЛА, която се счита за една от най-влиятелните спортни федерации в България, подкрепи олимпийската шампионка от Атланта`96 и световна рекордьорка на висок скок.

Днес федерацията ще внесе своето решение в деловодството на БОК и на комисията по избора, а е твърде вероятно нейната кандидатура да бъде подкрепена днес и от събранието на спортните федерации, членуващи в БОК. Костадинова е шестият претендент за поста, а кандидати могат да се издигат и на самото събрание.

Освен нея вече бяха предложени олимпийският шампион по борба Валентин Йорданов, бившият спортен министър Васил Иванов-Лучано, президентът на "Биогейм" и бивш спортен функционер Пламен Кръстев, олимпийската шампионка по гребане Светла Оцетова и космонавтът Александър Александров.

Издигането на кандидатурата на Костадинова стана само два дни след визитата в България на олимпийския и петкратен световен шампион на овчарски скок Сергей Бубка, който е и председател на комисията на спортистите към МОК. При удостояването си със звание доктор хонорис кауза на НСА Бубка остави впечатление, че лобира за Стефка Костадинова за председател на БОК.

"Не е тайна, че сега по-толерантно в МОК се приема участието на дамите. За България това сигурно ще бъде много по-лесно, защото имате забележителни спортистки." С това изявление обаче Бубка направи препратка и към Светла Оцетова, която има силни позиции в МОК и участва в проектирането на важни спортни съоръжения като гребния канал в Атина за летните игри през 2004 г.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).