ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (21) | Вчера (29)
Пловдив домакин на "Фед къп"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:37 / 07.11.2005Коментари (0)809
©
Догодина България ще организира турнира на група 1 в зона Европа-Африка, в който ще участват 17 отбора. Състезанието ще се проведе от 17 до 23 април на кортовете на ТК Локомотив (Пловдив), който спечели домакинството в конкуренцията на тазгодишния му организатор - турския курорт Анталия. През октомври на инспекция в града под тепетата бе координаторът на Международната федерация по тенис (ITF) за световното отборно първенство за жени Жюстин Албер. Тогава тя се срещна с президента на ТК Локомотив (Пд) Георги Крумов и кмета на града д-р Иван Чомаков, който подчерта ангажираността си към турнира.
“Предизвикателство е да се организира такава проява, защото изискванията на ITF са високи. Спечелването на домакинството е заслуга на г-н Крумов и екипа му и голям успех за Българската федерация по тенис”, подчерта г-н Цветков. Според него този турнир ще спомогне за популяризирането на тениса в страната и за привличането на нови рекламодатели. “Очакваме да предизвикаме голям обществен интерес, защото турнирът ще бъде изключително силен. От 17 отбора десет имат равни шансове да участват в плейофите за влизане в Световната група на “Фед Къп”, заяви той. Освен България останалите участници са Беларус, Дания, Естония, Финландия, Великобритания, Унгария, Израел, Люксембург, Холандия, Румъния, Сърбия и Черна гора, Словения, Словакия, ЮАР, Швеция и Украйна.

Според него Пловдив е спечелил срещу Анталия заради богатата си култура и археологични забележителности. “Тази година турнирът бе в 5-звездния комплекс “Али Бей”, който разполага с 60 корта. Организацията бе перфектна, но в радиус от 60 км нямаше какво да се види. А г-ца Жюстин Албер е останала очарована от красотата на Пловдив. Предвиждаме откриването на турнира и тегленето на жребия да се състоят на Амфитеатъра”, каза още г-н Цветков.

ТК Локомотив (Пд) разполага с осем червени корта. За да покрие изискванията на ITF, съблекалните му ще бъдат основно ремонтирани и увеличени като бройка, а трибуните освежени. Освен това е необходимо да се предвиди място за международен пресцентър и зала за хранене на състезателките. Именно тази възможност за развитие на комплекса му е дала предимство пред софийските клубове, обясни вицепрезидентът на Българската федерация по тенис. Очаква се организацията на турнира да струва между 60 и 100 000 лева.

Според ръководството на БФТ домакинството ще бъде плюс за националния ни отбор, който тази година загуби от Япония в плейофите за влизане в Световната група II. “Шансовете ни са големи. Имаме две тенисистки в Топ 100 Сесил Каратанчева и Цветана Пиронкова, които продължават да се развиват. Голям проблем е двойката, защото нямаме изявени специалистки на каре. Смятам обаче, че червените кортове ни дават възможност да сформираме двойка Каратанчева/Пиронкова, които на бавна настилка се справят по-добре и разликата в класите няма да е толкова явна”, каза още Стефан Цветков. Информацията е на focus-sport.net.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Министър Цоков даде старт на държавните отборни първенства по шахмат
Гонзо: Евентуален фалит на Локомотив и Спартак би бил смъртоносен за българския футбол
Пловдивски съдия с назначение за европейските клубни турнири
Юноша на Ботев се завърна от контузия, повикаха го в националния отбор
Нова оставка в Първа лига! Хебър също остана без треньор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: