Пловдив домакин на "Фед къп"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:37 / 07.11.2005
810
Догодина България ще организира турнира на група 1 в зона Европа-Африка, в който ще участват 17 отбора. Състезанието ще се проведе от 17 до 23 април на кортовете на ТК Локомотив (Пловдив), който спечели домакинството в конкуренцията на тазгодишния му организатор - турския курорт Анталия. През октомври на инспекция в града под тепетата бе координаторът на Международната федерация по тенис (ITF) за световното отборно първенство за жени Жюстин Албер. Тогава тя се срещна с президента на ТК Локомотив (Пд) Георги Крумов и кмета на града д-р Иван Чомаков, който подчерта ангажираността си към турнира.
“Предизвикателство е да се организира такава проява, защото изискванията на ITF са високи. Спечелването на домакинството е заслуга на г-н Крумов и екипа му и голям успех за Българската федерация по тенис”, подчерта г-н Цветков. Според него този турнир ще спомогне за популяризирането на тениса в страната и за привличането на нови рекламодатели. “Очакваме да предизвикаме голям обществен интерес, защото турнирът ще бъде изключително силен. От 17 отбора десет имат равни шансове да участват в плейофите за влизане в Световната група на “Фед Къп”, заяви той. Освен България останалите участници са Беларус, Дания, Естония, Финландия, Великобритания, Унгария, Израел, Люксембург, Холандия, Румъния, Сърбия и Черна гора, Словения, Словакия, ЮАР, Швеция и Украйна.

Според него Пловдив е спечелил срещу Анталия заради богатата си култура и археологични забележителности. “Тази година турнирът бе в 5-звездния комплекс “Али Бей”, който разполага с 60 корта. Организацията бе перфектна, но в радиус от 60 км нямаше какво да се види. А г-ца Жюстин Албер е останала очарована от красотата на Пловдив. Предвиждаме откриването на турнира и тегленето на жребия да се състоят на Амфитеатъра”, каза още г-н Цветков.

ТК Локомотив (Пд) разполага с осем червени корта. За да покрие изискванията на ITF, съблекалните му ще бъдат основно ремонтирани и увеличени като бройка, а трибуните освежени. Освен това е необходимо да се предвиди място за международен пресцентър и зала за хранене на състезателките. Именно тази възможност за развитие на комплекса му е дала предимство пред софийските клубове, обясни вицепрезидентът на Българската федерация по тенис. Очаква се организацията на турнира да струва между 60 и 100 000 лева.

Според ръководството на БФТ домакинството ще бъде плюс за националния ни отбор, който тази година загуби от Япония в плейофите за влизане в Световната група II. “Шансовете ни са големи. Имаме две тенисистки в Топ 100 Сесил Каратанчева и Цветана Пиронкова, които продължават да се развиват. Голям проблем е двойката, защото нямаме изявени специалистки на каре. Смятам обаче, че червените кортове ни дават възможност да сформираме двойка Каратанчева/Пиронкова, които на бавна настилка се справят по-добре и разликата в класите няма да е толкова явна”, каза още Стефан Цветков. Информацията е на focus-sport.net.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 22


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).