"Колодрума" вариант да приеме финалите за Купа България при мъжете

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:27 / 09.02.2022
2164
Зала "Колодрума" в Пловдив е сред вариантите да приеме финалните мачове от турнира за Купата на България по баскетбол при мъжете. Това стана ясно след днешното заседание на Управителния съвет на родната федерация.

Право на участие в турнира ще имат първите 8 отбора след края на втория етап в НБЛ, подали заявка за участие до 17.30 часа на 24 февруари.

Във връзка с изпълнение на изискванията на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, финалният турнир за Купа България може да се проведе само в следните зали:

"Колодрума“ Пловдив, "Арена Самоков“, "Дворец на културата и спорта“ Варна, "Зала Универсиада“ София, "Арена Армеец“ София, "Арена Ботевград“, Триадица“ София и "Арена Асарел“ Панагюрище.

Баскетболните клубове, кандидати за домакинство, трябва да поемат ангажимента да организира финалния турнир независимо дали се класират за участие в него.

Жребият за Финалната осмица ще бъде теглен на 8 март. За четвъртфиналите жребият ще е дирижиран според класирането на отборите след втория етап от НБЛ  между отборите класирани от 1 до 4 място (първа четворка) и тези от 5 до 8 място (втора четворка).

Ще бъде теглен пълен недирижиран жребий за полуфиналите между победителите в четвъртфиналите. Ако в посочения срок има заявки от 7 /седем/ отбора се дава възможност за участие на деветия отбор. Ако заявките са 7 /седем/, през първия ден /четвъртфинали/ първия отбор в класирането след Втория етап почива.

Турнирът ще се проведе от 24 до 28 март.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 1
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).