Марица Пд ще зимува на трето място

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:34 / 27.11.2005
808
С убедителна победа завършиха есенния дял Марица Пд. Тимът на Кършияка се наложи с 2:0 като домакин над Загорец в последния 13-ти кръг на Източната Б група за тази година.

Още в началото на двубоя си пролича по-силната игра на домакините. Така още в 15-та минута пловдивчани поведока. Голът бе на Иван Димов, който с глава се разписа във вратата на Загорец. До края на първите 45 минути домакините изпуснаха един куп положения, но не позволиха и на гостите да реализират точен изстрел към вратата на "жълто-сините".

рез второто полувреме Площаков направи абсолютен пропуск в 53-та минута. 3 минути по-късно обаче Георги Христов бе точен и удвои преднината на 2:0. Христов получи пас в дълбочина, напредна и премина двама бранители на гостите. Последваха още пропуски на добри положения за маричани. По-късно защитник на гостите си вкара автогол, но страничният съдия вдигна флаг за засада и по странен начин отмени автогола на Загорец.

Неприятната новина за Марица е, че Иван Мекиков е с изваден лакет при един сблъсък на терена. Той обаче ще има време да се възстанови до началото на пролетния дял.

Така Марица са с 26 точки на трето място след края на есенния полусезон. На първо място остава тимът на Спартак Варна, а на второ също с 26 точки, но по-добра голова разлика от пловдивчани са Хасково. С това маричани подават официална заявка ако не за първото място, където ще е трудно да се изкачат предвид натрупаната преднина на тима от Варна, то поне за баража за третия отбор, който ще премине в А група догодина.


Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).