ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (18) | Вчера (29)
Ясен Петров: Какви празници? Не съм щастлив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:34 / 22.12.2005Коментари (7)1104
©
- Г-н Петров, с какви чувства напускате Ботев?

- Това е клубът, в който съм израснал и в който ми бе дадена възможност да се развивам като треньор. Вложил съм много труд не само защото става дума за Ботев, а защото това е моята професия и я върша с любов. Единственото, което ми остава, е да благодаря на всички, с които работих в този отбор, включително и на президента Димитър Христолов.

- Все пак той е човекът, който ви изгони, не сте ли му сърдит.

- Ние да не сме в детската градина, та да се сърдим. Отговорът ми на този въпрос е: "Преценка на ръководството".

- След мача с Левски ви обвиниха, че сте оставили на резервната скамейка национала Домакинов, а след мача с Нафтекс, че не сте пуснали Въргов, за когото специално са пристигнали мениджъри от чужбина.

- Без коментар.

- Да ви задам въпроса по друг начин: Работили ли сте някога срещу клуба?

- Каквото и да съм направил, то е било само за доброто на Ботев. Или поне аз така съм смятал. Допускал съм и грешки но не познавам човек, който да не греши. Сега, когато вече не съм в Ботев, не искам да вредя по никакъв начин на клуба. Признателен съм на всички - помощниците ми Кирил Андонов и Васко Василев, на играчите, въобще на тези, които по някакъв начин са били свързани с отбора. Имали сме много тежки, но и доста радостни моменти.

- Кой е бил най-радостният и кой най-тежкият?

- Първо, когато поех отбора. След една негативна серия успяхме да спечелим промоция за "А" група. Радостни моменти имаше и през настоящия шампионат. До четвъртия кръг нямахме точка, но след това взехме от силни отбори. Показахме, че можем да играем добър футбол, че сме колектив, а това е най-важното.

- Пропуснахте тежките моменти?

- Най-тежко ми е в момента, защото съм без работа. Искам да се развивам, да реализирам идеите, които нося в себе си. От три години и половина съм треньор. Сега ми е времето да работя, сърбят ме ръцете.

- Сега накъде?

- Нищо конкретно не мога да кажа. Очаквам предложения. Прибирам се в Пловдив от курс за лиценз "Про". Четвърти семестър съм. Щастлив съм, че ми се дава възможност да обогатявам знанията и футболната си култура. Доволен съм, че през тези три дни общувах с големи имена в професията. Според мен проблемът на българските треньори е в самочувствието Имаме знанията и възможностите, но може би не сме достатъчно защитени и не си знаем правата. След Нова година в Интернет ще има страница на треньорския курс и това е много хубаво, защото информацията ще е още по-достъпна.

- Какво научихте и какво не успяхте за времето като треньор на Локомотив (Сф) и Ботев?

- Най-голямата възможност да се научи занаят е чрез практика. Аз вече пет години съм в професията, първо като помощник, а след това като главен. Материята е необятна и човек винаги може да научи нещо ново. Имам възможност да видя и грешките си. Сега осъзнавам къде съм бъркал, когато бях в Локомотив. След време ще разбера и какви грешки съм допуснал в Ботев.

- Докъде стигат амбициите ви?

- Имам конкретни цели, които съм си поставил. Ако човек няма амбиции, по-добре да не се захваща с каквото и да било. Всеки трябва да се стреми да израства. Треньорският пост е доста ветровит, но аз няма да се предам.

- Как ще отговорите на критиците, според които още не сте готов за треньор?

- Нямам какво да им кажа. Всяко ново предизвикателство ще е тест, в който трябва да се доказвам. Не съществува треньор, който да знае всичко.

- Феновете на Ботев смятат, че мястото в класирането не подхожда на историята и традициите на този клуб. Чака ли го клуба по-добро бъдеще?

- Имам самочувствието, че познавам добре този отбор. Той е съставен почти изцяло от юноши на клуба, няма чужденци и е най-младият тим в "А" група. Смея да твърдя, че Ботев играе приятен футбол. За постигането на резултати е нужно единствено търпение. Във всички мачове от началото на сезона създавахме много голови положения, но ги пропускахме. Преди една година нямахме представител в нито един национален отбор. Нито при младежите, нито при мъжете. Ще съм щастлив, ако тези момчета продължават да се развиват, независимо кой им е треньор. Радостта ми ще бъде истинска.

- В Ботев безспорно има талантливи играчи, но ще успее ли клубът да ги задържи?

- Всички са с дългосрочни договори и мисля, че не е проблем да останат. Друг е въпросът каква е амбицията на всеки от тях. Те трябва да обичат футбола, да дават все повече и повече от себе си и да се подчиняват на колектива.

- Според много хора именно чужденците обаче правят разликата, така че едва ли е предимство липсата на легионери в Ботев?

- Въпрос на клубна политика и възможности. Аз имам особено мнение по въпроса, но не желая да го споделям точно сега.

- Как тогава ще обясните, че успехите на Литекс и ЦСКА бяха постигнати под ръководството на чужди треньори?

- Има обаче и едно приятно изключение - Станимир Стоилов, с когото съм играл заедно, а сега сме в един курс. Успехите му трябва да амбицират останалите български треньори. Да се създаде конкуренция и да се стремим да вървим напред.

- Как ще коментирате успехите на клубните тимове и провала на националния отбор?

- Всеки успех вдига нивото. Трябва да се възползваме от инерцията и да извадим максимума. Моето желание е и националният отбор, и клубовете ни да се представят добре. Това, което направиха Левски, Литекс и ЦСКА, е подвиг, като се имат предвид бюджетите и условията, при които се готвят отборите, които победиха.

- В миналото обаче българските отбори са стигали много по-напред в евротурнирите. Защо сега еуфорията е толкова голяма?

- Само помислете от колко години не сме побеждавали такива големи клубове. Някои от тях са футболни икони.

- Като футболист бяхте от най-техничните. Сега май е достатъчно само да си здрав физически, за да играеш.

- Няма такова нещо. Не обвинявам никого, но само Левски и Литекс направиха коренна промяна в политиката си и обръщат внимание на школите. Помня при какви условия съм играл и тренирал. Сега, като видя същите тези места, ми става мъчно. Разликата е катастрофална. Докато тук всичко се руши и занемарява, в Европа вървят напред. В България също се раждат таланти, но не можем да искаме да станат добри футболисти, докато не започне да им се обръща внимание. Футболът е бизнес и в него всичко се прави с пари.

- Само в базите ли е проблемът?

- Въпросът с мотивацията също е основен проблем.
- По ваше време в Локомотив (Сф) юношите старша възраст станаха шампиони, а след това повечето изчезнаха безследно.

- Клубна политика. Много хора си мислят, че крачката от юношеския до първия отбор е малка, а тя всъщност е огромна. Някои не могат да направят този скок и се давят.



- Къде ще изкарате празниците?

- В Пловдив със семейството.
- Може би само семейството ви е доволно, че оставате без работа. Все пак ще имате повече време за тях?
- Не може да са доволни, след като аз не съм щастлив.

- Толкова много хора ви обвиняват и нападат, а вие дори им благодарите за времето, прекарано с тях. Въпрос на възпитание или на разбиране?

- Така разбирам нещата и не мисля да се променям.

Интервюто е на "7 дни спорт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
brutal1912
на 27.12.2005 г.
0
 
 
LOKO trudno se seshtam za vremena v koito i Botev i Loko sa bili na nivo ednovremenno,....vinagi e bilo taka....az ne mrazq Loko.,,mrazih vsi4ki selqni i boqdjii(golqma 4ast ot fenovete vi)sega smqtam 4e 6te se otaqt istenskite vi fenove ot "boqdjiite"....A da se izkaja za madamite,deto se glasuva za tqh..te ne predstavlqvat otbora,pak i taq na6ta daje ne sam q vijdal na Koleja(dano barkam),Prosto Plovdiv24 si palni gu6ite..ne gi davaite za sms-i a za bileti!!!!!
botev_girl
на 26.12.2005 г.
0
 
 
Ai glasuvaite za Kosteto Vidolov 6toto ima samo 5 glasa, a e s nai-mnogo glasove ot na6te
Aнонимен
на 23.12.2005 г.
0
 
 
Какалов с договор в Ботев до 2009 година 23.12.2005 Спорт НетИнфо Футбол България Георги Какалов удължи договора си с Ботев до 30 юни 2009 година, съобщиха от управата на клуба. Контрактът му с "жълто-черния" тим изтичаше през лятото на 2008 година, но днес той подписа анекс, според който остава за още една година. Така в рамкике на един ден той стана вторият футболист на Ботев след Недко Миленов, който се обвързва с клуба за по-продължително време. Георги Какалов бе привлечен в Ботев от Литекс преди сегашното първенство. Той успя да се пребори зи титулярно място в края на есенния полусезон.
botev
на 23.12.2005 г.
0
 
 
Vsi4ki fenove da na Botev da glasuvat za na6ta fenka.6toto vse pak ne trqq Velbajd da ni biat pone v tova otno6anie.
BOTEV_FOREVER
на 22.12.2005 г.
0
 
 
malko hora sa kato teb da ne zloradstvat v pove4eto ima vtaena umraza kam botev ili lok,daje omrazata e po golqma.dano i xristolov-selqnina i nakov-praseto da se maxnat zavinagi ot plovdiv
Loko
на 22.12.2005 г.
0
 
 
Mnogo iasno che triabva da go podkrepiate, a tpva che v Plovdiv noki ne mu puka nito a Botev nito za Lokoro sashto e fakt. Inie doidohme na vashte polojenie, no ne zloradstvaite. Kolkoto edinia klub e po-nagore, tolkoz po-dobre i za dvata kluba. No malko hora go razbirat. Gorko mu na Plovdiv!!!
BOTEV_FOREVER
на 22.12.2005 г.
0
 
 
QSENE QSENE I TI PO4VASH DA SI MAL4ISH ZASHTO SI MAL4ISH 4OVEKO?ZASHTO,MOJE BI MAL4ISH I NE KAZVASH IZTINATA SHTOTO SELQNINA DARJI SI4KI KARTI EMI NQMA DRUG NA4IN TOI E 4OVEKA S KINTITE MAINA KOLKOTO I BOLNO DA NI E NA NAS FENOVETE NA BOTEV 1912.QSENE TI MOJE BI MAL4ISH ZASHTOTO STE SE RAZBRALI S SELQNI ZA PARITE EMI AKO E TAKA JIV I ZDRAV DA SI,NIE VINAGI SHTE PODKREPQME BOTEV NEZAVISIMO KOI RAKOVODI KVUBA.NIKOGA NQMA DA OSTAPIM!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Юноша на Ботев се завърна от контузия, повикаха го в националния отбор
Нова оставка в Първа лига! Хебър също остана без треньор
Ботев пак отнесе глоба за обидни и нецензурни скандирания
Нов исторически успех за българското таекуондо на Световното първенство
Вторият капитан на Ботев с повиквателна за националния отбор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: