Директорска оставка в Ботев след конфликт с Валентич

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:52 / 31.07.2022
5447
Спортният директор на Ботев (Пловдив) Дино Диамантопулос е напуснал клуба след сериозни разногласия с вече бившия старши треньор Азрудин Валентич. Гръцкият специалист е бил поканен в Пловдив от изключително близък партньор на собственика Антон Зингаревич, тъй като въпросният човек е бил запознат с работата му в Арис (Солун).

Самият Диамантопулос вече е депозирал оставката си, като последните дни на работа на "Коматево" е периодът около втората среща с кипърския АПОЕЛ (Никозия) в турнира на УЕФА Лига на Конференциите. Конфликтът между гръцкия директор и треньора бил изключително върху футболни причини, като двамата имали разногласия по игровия стил и подбора на играчи.

Интересното е, че сега Валентич поема работата на напусналия си колега и ще работи в тясно сътрудничество с другия директор Иван Крупенин. Валентич ще си вземе няколко дни почивка, но ще участва активно в избора на новия треньор, който трябва да върне Ботев там, където го иска Зингаревич, твърди БТА. Както вече Plovdiv24.bg информира читателите си, в днешния мач срещу Локомотив (София) "канарите" ще бъдат водени от треньора на втория отбор Артур Ованесян.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).