Един изстрел сложи край на приказката за Локомотив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (66)
09:30 / 01.01.2006
2263
Година 2005 бе едновременно голям възход и голямо падение за пловдивския Локомотив.

Минути след последният съдийски сигнал на мача с ОФК Белград верните фенове на Локо започнаха да мечтаят за европриказка и то с право. Минути по-късно чувайки за трагичната участ, сполетяла отборът им, те вече знаеха, че всичко свърши и въпреки това подкрепиха отборът срещу английския Болтън. Неслучайно локофеновете са определяни за едни от най-верните в страната ни.

Ако трявбва да анализираме изминалата 2005-та година за Локомотив трябва да я разделим на две части - преди и след убийството на президента Георги Илиев. Преди убийството в Локомотив се градеше и беше почти завършен отбор, който наистина да е боеспособен на европейското футболно поле. Създадоха се добри играчи като Камбуров, Жоро Илиев, Тунчев, Котев, Даниел Георгиев, които можеха да решат всеки един мач.

Навярно Локомотив щеше да повтори успехите на Левски и Литекс в европейскките турнири. Убийството на Георги Илиев обаче сложи край на щастливата приказка за тима от квартал “Лаута”.

Локомотив в момента се разпродава. Говори се, че към клубът интерес проявява крупен инвеститор, но отборът така и не бе съхранен. Причината е, че ВАИ Холдинг искаше първо да си избие част от инвестицията, продавайки най-класните играчи на отбора

Бъдещето пред Локомотив е неясно, но слуховете за нов президент дават надежда на верните привърженици на черно-белите. Това, което е ясно със сигурност е, че и през новата 2006-та най-верните фенове ще продължат да подкрепят отбора си и да бъдат една от най-верните агитки в България.


Виж коментарите (66)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 17


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).