ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (14) | Вчера (29)
Камбуров: Щастлив съм, че се измъкнах от България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:22 / 05.01.2006Коментари (12)1124
©
-Мартине, как празнувахте Нова година?

- Не успях да празнувам, защото бяхме на лагер. Легнах си в 22 ч. Тук не е като в България. Има фойерверки, но не се веселят като нас.

- Продават ли алкохол?

- Не се продава свободно, защото религията забранява на местните да пият. Алкохол има в няколко нощни клуба. В Дубай е малко по-свободно.

За разлика от Саудитска Арабия. Казаха ми, че там например не можеш да се разхождаш по къси панталонки.

- Какво представлява Дубай?

- Прилича на европейските градове. Успях да разгледам доста. Ходих и до "Ал Бурдж Араб" - единствения 7-звезден хотел в света. Вътре обаче не влязох, въпреки че шефовете на отбора настояваха. Времето тук в момента е много приятно. Някъде между 20-25 градуса. Първенството се провежда от септември до май без прекъсване. В останалите месеци е прекалено горещо за футбол.

- Само вие ли сте чужденец в отбора на Ал Ахли?

- Има и един уругваец, който също се казва Мартин. Играе на моята позиция в Локомотив (Пд) - зад нападателите. На 31 години е и умее да подава добре. Останалите са местни момчета.

- Казват, че треньорът Вини Шефер е голям особняк?

- Доста нервен е. Прилича много на Херо. Тренировките на Шефер са на много високо ниво. Като в големите европейски отбори.

- Какво ще кажете за футбола в ОАЕ?

- Много тичат, но ние сме на по-високо ниво. Направи ми впечатление, че са много дисциплинирани. Понякога обаче правят елементарни грешки на терена.

- Не смятате ли, че този трансфер ви отдалечава от големия футбол. Като голмайстор №1 на България в последните 2 сезона можеше да играете някъде в Европа.

- Какво да направя? Да остана още 3 години в Локомотив! Време беше да изляза. Хората постъпиха коректно. Дойдоха с парите и всичко се уреди. Преди това имаше всякакви оферти, но нищо не се получаваше. Когато подписах, бях щастлив, че се измъквам.

- Толкова ли е лошо да сте в българското първенство?

- Футболът е добър, но нашите футболисти не получават признание.
Чужденци трета ръка взимат 5 пъти повече а не са с нищо по-качествени от българите. Нямам нищо против големи пари да взимат Гай и Хидиуед. Те са добри играчи, но при повечето чужденци не е така.

- В ОАЕ обаче трудно ще ви забележат?

- Вярно, че държавата е отдалечена. През януари обаче тук ще дойдат Манчестър Юнайтед, Байерн и Ювентус. С германците, доколкото знам, ще имаме контрола. Това е шанс да те видят. Преди време така са харесали иранеца Али Карими. Преди Байерн той е играл четири години за Ал Ахли.

- Да се върнем на раздялата ви с Локомотив (Пд). Бяхте голям любимец на феновете, а ви изпратиха с обиди.

- Изясних си цялата история. Това са 4-5 човека, които са били настроени от един. Уважавах го като най-голямата легенда на клуба, но сега, като го видя, ще погледна на другата страна.
Говорил е лоши неща за мен на среща със запалянковците. Самите те ми казаха. Тези 4-5 човека не спряха да ме обиждат и да се заяждат. Помня, че викаха: "Къде ти е червената фланелка?" и тем подобни. Не знам защо този човек е постъпил така. Никога не съм имал конфликт с него. Явно се е уплашил, че ще вкарам повече голове от него за Локо ( смее се).

- На какъв език контактувате в отбора?

- Английски, но трябва да го понауча още малко. Знам и няколко арабски израза като "салям алейкум" (б.р. - мир вам, използва се като добър ден) и "халаз" (б.р. - край, стига).

- Запознахте ли се с президента на отбора?

- Не. Засега не се е срещал с нас. След мач обаче идват 20-ина шейхове и ни поздравяват. Кой от тях какъв пост заема в клуба обаче, все още не мога да разбера.

- Местната кухня хареса ли ви?

- Имат всичко без свинско. Него също можеш да си го купиш, но на черно. Опитах няколко местни специалитета, но са много люти, което не ми хареса. Няма никакъв проблем обаче, тъй като можеш да си напазаруваш всичко, каквото обичаш. Магазините им са огромни. Цял ден няма да ти стигне да обиколиш един супермаркет.

- Каква кола ще карате?

- Нямам претенции. Не съм маниак на тема коли. За мен най-хубавата е служебната. Важното е да се движи.

- Има ли доста българи в Дубай?

- Казаха ми, че са към 4-5 хил. човека.
Посрещна ме първа братовчедка на Тунчев
Тя работи като стюардеса. Много ми помогна. Един приятел на Стилиян Петров от Монтана също е тук. Първия ден ми беше много трудно. Казах си: "Къде дойдох?" После обаче всичко си дойде на мястото. Когато има сънародници, е по-лесно.

Интервюто е на "7 дни спорт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
loko
на 07.01.2006 г.
0
 
 
koi vie prezidenta be galturi.nee grishatanali
kur za botev
на 06.01.2006 г.
0
 
 
ei ti evreena sas sedmicite 6to ne si go na4uka6 v jalturskia gaz koito vinagi e 6iroko otvoren za gri6a gan4ev i mitio selskia.
Aнонимен
на 06.01.2006 г.
Aнонимен
на 06.01.2006 г.
Aнонимен
на 06.01.2006 г.
77777777777777
на 06.01.2006 г.
0
 
 
EI GUSTO !!! 4UH 4E ANELIA 6TQLA DA STAVA PREZIDENT JUVE,VELBUJD,VIHREN,I VE4E LOKO :) QAKO OT KUHNQTA NA OTBORA SE 4UVA SU6TO TAKA NOV POMO6NIK TRENIOR AMET DA KONTAKTUVAT S SUDUKOV NA RODEN EZIK !!!! I PRESATA6E 6TQL DA STAVA AZIS PONEJE OBI4AL MICROFONITE !!! EI VELIKATA 4ERNO BQLA PUBLIKA 6TE SE GUZI SEGA NA KOKO DINEV BRAVO1!!!!! BRAVO! I VE4E 6TE SIMPATIZIRATE NA 4 ILI 5 OTBORA I AS NE ZNAM VE4E NA KOLKO . STRANO ! JUVE :) VELBUJD :) LOKO:) A SEGA I VIHREN KOI PO DQVOLITE VSU6TNOST STE VIE !!!!! MAI CIGANITE NA BULGARIA
1912
на 06.01.2006 г.
0
 
 
Казват, че треньорът Вини Шефер е голям особняк? - Доста нервен е. Прилича много на Херо. Тренировките на Шефер са на много високо ниво. Като в големите европейски отбори!!!!!BASI TAZI KURVA DRUNKA TAKIVA GLUPOSTI 4E NE E ISTINA AMA NORMALNO TE TAM OT PARK4ETO LAUTA OSVEN KURVI I MANGALI DRUGO NE IZLIZA !!!!!1
Aнонимен
на 05.01.2006 г.
0
 
 
ot onzi ciganski otbor...Botjaf. inache oshte shtiah da igraia v Svilengrad.
marto
на 05.01.2006 г.
0
 
 
6tastliv sam 4e se mahnah ot oniq ciganski otbor
loko
на 05.01.2006 г.
0
 
 
marto izlena magco momche da e giv i zdrav imnogo uspehi .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вторият капитан на Ботев с повиквателна за националния отбор
Ето кои ще играят за България на "Колежа", има двама пловдивчани
Направи силен мач срещу ЦСКА 1948, повикаха го в националния отбор
Един от важните хора в Марица празнува днес
Феновете на Левски плащат по 15 лева за мача на "Колежа", ето колко билета им отпуснаха
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: