Балканците бягат от Лаута, идват нигерийци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:30 / 13.01.2006
721
Локомотив (Пд) минаваше за отбора, който има усет при трансфер на чужденци. Достатъчно е да бъде споменат Екундайо Джайеоба, който пристигна като пълен анонимник в Кюстендил, но бе продаден за повече от добри пари на Левски. Или Ванчо Траянов, трансфериран в Арминия (Билефелд). Настоящите легионери под тепетата също не са лоши. Роберт Петров играе редовно в националния тим на Македония, Бобан Янчевски вкара не един или два решителни гола с черно-бялата фланелка. За Иван Кризманич се оглеждаха Литекс, ЦСКА, Левски и Локомотив (Сф).

Заговори се за интерес от Герена и към бразилеца Джордани. Приятни впечатления остави и Илали Халими. Само македонецът Саша Лазаревски не изигра официален мач за Локо и логично се сбогува с тима преди дни.
Уви, балканската петорка, допълнена от бразилец за цвят, започва да се разпада. Последният удар по клуба дойде вчера. Халфът Иван Кризманич си събра багажа и напусна Локомотив (Пд). Сърбинът не се появи на вчерашната тренировка на Лаута. Футболистът вече е в родината си. "Нямам намерение да се връщам", отсякъл дефанзивният халф пред съотборниците си, преди да поеме към Белград. В сръбската столица Кризманич възнамерява да поддържа индивидуално формата си. Явно шампионът за 2004 г. си прави тънки сметки за трансфер, тъй като не е доволен от новото финансово статукво в Локо.

И останалите чужденци се ослушваха цяла зима как да избягат. Халими все пак се завърна в Пловдив и направи вчера първа тренировка с Локомотив. Според официалните информации халфът получил разрешение от шефовете си за по-дълга ваканция заради Курбан байрама.
Бразилецът с италиански паспорт Джордани е в неизвестност вече пети ден. От ръководството упорито налагаха версията, че той има проблеми с полетите.

Роберт Петров и Бобан Янчевски се оказаха най-изпълнителни, тъй като са на Лаута от първия ден на подготовката. Левият халф-бек обаче не спря да разправя пред македонските медии, че иска да играе в Турция, но от Локомотив му поставят нереално големи трансферни суми. Изявленията му бяха посрещнати на нож от изпълнителния директор Емил Наков, който се закани, че ще го глоби заради "уронване престижа на клуба". Докога ще трае примирието между Локомотив и македонската чета, никой не знае. Говори се, че чужденците мълчат и се молят всеки ден на шефовете да ги пуснат за по-малко пари. Така например Бобан Янчевски имал оферта от Шкендия. Клубът от родната му Македония обаче се втрещил, когато от България поискали 50 000 евро за нападателя.
В Локомотив явно знаят, че трудно ще излязат на глава с балканците, и готвят резервна армия от африканци.

Вчера на Лаута се появи нападателят Дино Езе, който бе натирен от Берое. Той е четвъртият нигериец след Моузес Джайеоба (брат на Екундайо), Казим Бабацунда и Сони Ихизи, които обаче са на проби. Ако се стигне до трансфер за Езе, ръководството на Локо няма да плаща трансферна сума.

На път към парк Лаута е и французинът от камерунски произход Яник Бусмонг, който се оказа ненужен в ЦСКА, но пък има договор с армейците.

Явно в Локомотив сменят рязко курса от Балканите към Африка. Черните момчета са по-евтини, а и току-виж, излязъл някой нов Джайеоба. В краен случай поне Яник ще зарадва феновете, като доведе за един мач брат си Жан-Ален от Нюкасъл. Нали черно-белите от Англия са сред любимците на Лаута!


Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 17


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).